Sportieve Lexus LBX Morizo RR gaat in productie met ruim 300 pk (2024)

Lexus LBX Morizo RR 2024

Wat gebeurt er als je de aandrijflijn van een Toyota GR Corolla-hothatch in een Lexus LBX lepelt? Dat vroegen ze zich ook bij Lexus af en het resultaat stelde blijkbaar niet teleur. Wel integendeel: de Japanners waren er zo van onder de indruk, dat ze de LBX ‘Morizo RR’ gewoon in productie nemen.

Eerder dit jaar onthulden ze bij Lexus het resultaat van een gek experiment. Zo hadden ze de hybride aandrijflijn van hun LBX vervangen door die driepitter met vierwielaandrijving van de GR Corolla en dat lukte gewoon, want die GR Corolla deelt zijn techniek met de GR Yaris en die laatste staat via een omweggetje dan weer op hetzelfde platform als de LBX. Het bleef echter niet bij gewoon ‘gelukt’ want het resultaat was blijkbaar best leuk… Zo leuk, dat er gewoon een productieversie van komt.

Ook voor Europa?

Maak namelijk kennis met de Lexus LBX Morizo RR, al komt die je vast bekend voor als je de LBX Morizo RR Concept al gezien had. Deze keer laat Lexus dat ‘Concept’-deeltje echter achterwege want je kijkt hier naar de productieversie van de sportieve crossover. Reken dus op dezelfde stoere looks als het studiemodel, een op dezelfde 1.6-liter driecilinder onder de motorkap. Die kennen we hier vooral van de GR Yaris maar Lexus trakteert hem op het vermogen van de bij ons niet verkrijgbare GR Corolla, goed voor 305 pk en 400 Nm koppel. Die gaan naar de vier wielen langs een achttraps automaat of een handgeschakelde zesbak en het resultaat is een 0-naar-100-tijd van 5,2 seconden.

Lexus LBX Morizo RR 2024

Daarmee mag hij dus zonder schroom naast een Volkswagen T-Roc R of een Hyundai Kona N gaan staan, al zijn we nog niet zo zeker of jij dat ooit wel zal zien gebeuren. Lexus heeft deze LBX Morizo RR voorlopig namelijk enkel voorgesteld voor de Japanse thuismarkt, al hopen we toch écht dat deze potente crossover ook onze kant uit komt. Dan zou dat namelijk de enige manier zijn om toegang te krijgen tot het vermogen van de GR Corolla, want die laatste krijgen wij arme Europeanen ook al niet…

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws