Vaarwel, échte A5: Audi bouwt nu geen enkele coupé of cabrio meer

Audi A5 Coupé Cabriolet uit productie 2024

Audi heeft een nieuwe A5 maar dat is stiekem niet zozeer een opvolger voor de vorige A5, maar wel voor de A4. Sterker nog: in Ingolstadt plannen ze blijkbaar geen vervanging meer voor de uitgaande A5 Coupé en A5 Cabriolet… En dat is jammer, want dat waren allebei de laatsten van hun soort.

Je hebt het vast ook al gemerkt: het aantal coupés en cabriolets op de markt daalt zienderogen. Zo stelden we vorig jaar nog hoopvol een lijst met de tien goedkoopste cabrio’s op onze markt samen en één jaar na datum is letterlijk de helft van die lijst al niet meer verkrijgbaar. Met de coupés is het trouwens niet veel beter gesteld: kijk maar eens naar de top-5 van goedkoopste exemplaren die we nog geen twee weken geleden samenstelden… En schap de nummer één maar al meteen van die lijst.

TT en R8 achterna?

Dat was namelijk de Audi A5 Coupé maar een paar dagen geleden trokken ze in Ingolstadt het doek van hun nieuwe A5. Dat was echter veeleer een opvolger voor de A4 dan de A5 — dank daar Audi’s nieuwe naamgeving maar voor — want de A5 is er nu als Sedan en als Avant… En dus niét als Coupé of Cabriolet. Die laatsten schrapt Audi trouwens ook per direct uit zijn aanbod want het merk heeft bevestigd tegenover Motor1 dat het tweetal inmiddels uit productie gegaan is.

Audi A5 Coupé Cabriolet uit productie 2024

Sterker nog: als we datzelfde Motor1 mogen geloven, plant Audi ook niet meteen een opvolger voor zijn tweedeurs A5-modellen. Zo krijgt de oude A5 Sportback wel nog enigszins een vervolg met de nieuwe A5 Sedan — want dat is stiekem geen sedan maar wel een vijfdeurs liftback — maar op een nieuwe A5 Coupé of Cabriolet hoeven we dus niet te rekenen. Dat zou betekenen dat Audi stopt met tweedeurs coupés en cabrio’s want van de TT en de R8 moesten we dit jaar ook al afscheid nemen… Al zouden die wel uit nog een vervolg krijgen in zuiver elektrische vorm, maar wanneer we die dan mogen verwachten?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws