Sorry, DS: Franse president rijdt voortaan Renault Rafale

Renault Rafale Franse president 2024

President Macron van Frankrijk heeft een cadeautje gekregen ter gelegenheid van de nationale feestdag. Dat cadeautje neemt de vorm aan van een nieuw dienstvoertuig en dat is er deze keer géén van het merk DS. In de plaats daarvan shopt de republiek voortaan bij Renault, en daar pikten ze deze Rafale op.

Biedt je land een thuis aan verschillende automerken, dan kan je als president niet anders dan in één van hun modellen gezien worden… Zelfs wanneer daar niet bijster veel luxemodellen tussen zitten. Zo heeft het staatshoofd van Duitsland het best makkelijk met de keuze uit BMW 7’s en Mercedes S’sen maar voor Frans president Emmanuel Macron is het lastiger kiezen. Dat leidde al tot verschillende vreemde staatslimousines met als laatste een verlengde DS 7 SUV, en daar komt er nu nog eentje bij.

Compleet met driekleur-grille

De president heeft namelijk zijn nieuwe officiële dienstvoertuig voorgesteld en daarbij verandert hij compleet van constructeur. De DS 7 Elysée van voorheen maakt namelijk plaats voor een Renault Rafale, het nieuwe topmodel van dat merk. Ook dat is gewoon een SUV maar dan wel eentje met een coupédaklijn, en deze keer werd de standaardlengte van de auto zelfs gewoon behouden. Onderhuids vind je dan weer een E-Tech 200 hybride aandrijflijn zonder stekker, want de potentere 300 4x4 kon zelfs de machtigste man van Frankrijk nog niet in handen krijgen.

Renault Rafale Franse president 2024

Wat is er dan wel anders aan deze Renault Rafale? Zijn kleurstelling, om te beginnen, want hij steekt in een ‘Nocturne’-blauwe lak terwijl de grille subtiel voorzien werd van een paar streepjes Franse driekleur. Vanbinnen zou de indeling van het meubilair dan weer enigszins aangepast zijn maar Renault rept met geen woord over de eventuele bepantsering van deze Rafale. Zo was de DS 7 Elysée die hem voorging wel voorzien van kogelwerende beplating en die kan je tegenwoordig zelfs ook krijgen als je géén president bent… Voor het geval je dat nodig zou hebben.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws