Morgan zwaait ladderchassis uit

morgan ladder chassis cx-chassis generation investindustrial

Dus jij dacht dat ladderchassis enkel voor oude 4x4's waren? Vanaf nu wel.

In 2020 beëindigt Morgan de productie van automodellen op een simpel ladderchassis. Dat chassis hielden de Britten 84 jaar in productie, nadat het werd geïntroduceerd op de Morgan 4/4 in 1935.

nieuwe generatie

Vanaf volgend jaar worden de 4/4, de Plus 4 en de Roadster vervangen door en aangevuld met nieuwe modellen die gebruik zullen maken van het CX-platform waar eerder dit jaar de Plus Six al op werd gezet. Het chassis komt tegemoet aan de wensen van de klant, die tegenwoordig meer wegligging wil. Het oude ladderchassis was uitgespeeld op dat vlak.

morgan ladder chassis cx-chassis generation investindustrial

nieuwe bazen

Dat Morgan na 84 jaar plots afstapt van een beproefd chassis, heeft te maken met de overname van Morgan door Investindustrial, een investeerder die gebaseerd is in Italië en ook aandeelhouder is bij Aston Martin. Zij willen opbrengst zien, geen behouden ambachten. In hetzelfde straatje zit het M-DEC, het Morgan Design and Engineering Centre, een modern en ruim ontwikkelingscentrum voor Morgan, niet ver van waar ze nu gevestigd zijn.

De wagens die de 4/4 en kornuiten gaan opvolgen zijn nog ultrageheim, al belooft Morgan ze op het autosalon van Genève in maart 2020 voor te stellen aan het grote publiek. Aangenomen wordt dat Morgan het klassieke design blijft behouden. De Plus 4 gaat er trouwens nog niet direct uit, want volgend jaar viert dat model haar 70e verjaardag.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws