Morgan Plus 4 70th Anniversary Edition: oude Morgan in nieuw jasje

Morgan Plus 4 70th Anniversary Edition 2020

Vlak voor de coronasluiting heeft Morgan de eerste vier van zijn twintig afscheidsexemplaren van de Plus 4 gebouwd. De 70th Anniversary Edition zwaait de oude Plus 4 uit, die wordt vervangen door de nieuwe Plus Four.

Begin deze maand stelden de Britten van Morgan hun Plus Four voor, de opvolger van deze Plus 4 die de revolutie predikt. Hij maakt namelijk gebruik van een aluminium chassis in plaats van het klassieke stalen buizenchassis van zijn voorganger.

Morgan Plus 4 70th Anniversary Edition 2020

Maar voor zijn 70ste verjaardag grijpt Morgan nog een laatste keer terug naar zijn rijke verleden: de ‘4’ in plaats van de ‘Four’ in de typebenaming geeft aan dat deze 70th Anniversary Edition nog een Morgan van de oude stempel is. Met dat klassieke chassis dus.

De Britten ontwikkelden een speciale Platinum Metallic-koetswerkkleur voor hun platina verjaardag, die ze aanvulden met donkergrijze spaakvelgen en zwarte koetswerkaccenten. Het interieur is voorzien van donker kwaliteitsleder, donkergrijze tapijten en verwarmde sportzetels, en van een genummerd plaatje.

Morgan Plus 4 70th Anniversary Edition 2020

Onder de motorkap zit nog de oude 2.0 viercilinder. In dit geval produceert hij geen 156 pk maar 183 pk. 0 tot 100 km/u duurt minder dan 7 seconden, aldus Morgan. Wie een van deze 60.995 pond kostende exemplaren van de 70th Anniversary Edition wil, is eraan voor de moeite: alle twintig exemplaren hebben al een eigenaar gevonden.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws