Toyota Proace gaat elektrisch (2020)

toyota  Proace Electric

Ook bij Toyota hebben ze besloten dat bestelbusjes evengoed elektrisch mogen zijn. De elektrische Proace is de nieuwste toevoeging aan hun gamma bedrijfsvoertuigen.

Toyota ontwikkelde deze elektrische Proace niet op zichzelf, maar werkte daar net als bij de reguliere Proace voor samen met Opel (Vivaro-e), Citroën (e-Jumpy)en Peugeot (e-Expert. Zij stelden hun elektrische bestelwagen al eerder voor en nu is het ook de beurt aan de Japanners.

twee versies...

Net als die Europese mannen rijdt de elektrische Proace 330 km ver met een 75 kWh-accu. De 50 kWh-versie heeft een rijbereik van 230 km. De motor van de Proace is goed voor 100 kW, dat zijn 136 pk's. Het koppel bedraagt 260 Nm, voor zowel de krachtige als de minder krachtige accu, en de snelheid is altijd beperkt op 130 km/u. Op een snellaadpunt heb je op 30 tot 45 minuten weer een voor 80 procent opgeladen accu. Met een reguilere lader doe je in 2 uren 100 km bij je actieradius.

toyota  Proace Electric

5 varianten

Toyota stelt dat de Proace Electric een gewicht van 1.000 kg mag trekken. Maar je hebt niet van bij het begin nood aan een aanhanger, want de Proace Electric laadt 4,6 kubieke meter aan gerief in zijn Compacte versie, tot zelfs 6,6 kubieke meter voor de Long Worker-versie. Daar tussenin zitten nog een Worker- en een Double Cab-versie. Naast deze versies heeft Toyota ook een 'Proace Electric Truck', die je als pickup kan inzetten.

toyota  Proace Electric

Toyota start met de leveringen vanaf 2021, al hoorden we van onze invoerder dat de gewoonlijk elektrisch rijdende landen als Nederland en Noorwegen voorrang krijgen op ons land.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws