Nederlandse Tesla Superchargers opengesteld voor andere automerken: "Niet-Tesla's Supercharger Pilot"

Tesla Supercharger niet tesla andere merken

Tesla liet eerder weten dat het op termijn haar Superchargernetwerk zou openstellen voor andere EV's. In Nederland is nu een proefproject gestart op 10 locaties. Daar kan je voortaan dus ook met je "niet-Tesla" gaan opladen. Let wel: momenteel kunnen enkel Nederlanders deelnemen aan de pilot.

Je mag zeggen van Tesla wat je wil maar de Amerikaanse constructeur houdt woord - ook al duurt het soms wat langer. De voorbije jaren wist het merk een indrukwekkend netwerk van oplaadpunten te bouwen op verschillende continenten. Die "Superchargers" zijn een niet te weerleggen troef voor Tesla-eigenaars. Al heeft Tesla eerder al laten weten dat het op termijn haar laadnetwerk wil open stellen voor ook "niet-Tesla-rijders". In Nederlands is nu zo'n proefproject gestart bij 10 Superchargers.

Iedereen welkom

Specifiek noemt Tesla het proefproject de "Niet-Tesla's Supercharger Pilot". Dankzij deze pilot kunnen Nederlandse eigenaars van een elektrische auto die niet van Tesla is gebruik maken van Superchargers op 10 locaties. Het gaat dan over oplaadpunten in onder andere Tilburg, Sassenheim, Hengelo en Zwolle. Om gebruikt te kunnen maken van de Superchargers moeten stroomzoekers de Tesla-app downloaden. Die applicatie laat voortaan andere auto's dan Tesla's toe en toont onder andere de laadtarieven en beschikbaarheid bij locaties. Daarnaast gebruik je de app ook om te betalen.

Tesla Supercharger niet tesla andere merken

Tesla laat dit proefproject in Nederland lopen om te zien wat het toelaten van "niet-Tesla's doet met de doorstroomtijden bij de Superchargers. Tesla geeft grif toe dat toekomstige locaties enkel geopend zullen worden voor niet-Tesla's als er voldoende capaciteit is. Anders gezegd: het toelaten van andere EV's mag geen impact hebben op het gebruiksgemak voor Tesla-rijders. Om gebruikt te kunnen maken van Tesla's Superchargernetwerk moet je EV beschikken over een CCS-aansluiting. Die is zo goed als standaard op alle nieuwe elektrische auto's (buiten de Nissan Leaf). Tesla's nieuwste generatie van Superchargers laat een piekvermogen van 250 kW toe.

Ook in België?

Het is niet toevallig dat Tesla nu start met dit proefproject. Zo duiken er steeds meer snellaadlocaties op van andere spelers (Ionity, Fastned,...) waardoor er een steeds grotere dekking komt voor elektrische rijders. Voor de Amerikaanse producten is het echter handig om ook niet-Tesla-rijders aan de Superchargers te krijgen. Want op die manier kan het merk haar gigantische investering sneller terugwinnen én heeft het vers kapitaal om nieuwe laadpunten te bouwen. Wereldwijd heeft Tesla zo'n 25.000 laadpunten die vaak gegroepeerd zijn op handige locaties. Zo zijn er in België 173 Superchargers en 14 Supercharger-locaties.

Tesla Supercharger niet tesla andere merken

Wanneer Tesla ook in België start met een proefproject is niet helemaal duidelijk. Al wil het bedrijf binnen niet al te lange tijd ook in andere Europese landen van start gaan. Het openstellen van haar Superchargernetwerk voor andere elektrische auto's zou een gigantisch positieve impact hebben op het gebruiksgemak van de EV.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws