Dit is de SsangYong Musso facelift voor je 'm mag zien in Europa

SsangYong Musso facelift 2023 belgie info

Sinds SsangYong in handen is van het Zuid-Koreaans KG Group gaat het hard voor de constructeur. Naast 4 nieuwe EV's die op de planning staan, wordt ook het huidige gamma in allerijl opgefrist. In Zuid-Korea is er nu een update voor de "KG Mobility Rexton Sports Culmen", een pick-up die je hier kan kennen als de, jawel, Musso.

Met de Musso heeft SsangYong in onze contreien een leuk buitenbeentje in pick-upland. In die zin dat hij er komt met een korte en lange laadbak (Grand Musso). In thuisland Zuid-Korea is die Musso zopas in het nieuw gestoken. Straf, want hij kreeg nog maar recent een update. Nu goed, nieuwe bazen, nieuwe wetten. Waardoor het tijd is voor de nieuwe huisstijl en naamgeving. Zo heet de Musso in Zuid-Korea voortaan KG Mobility Rexton Sports Culmen. Jep, rolt zo van de tong.

20-duimers!

Belangrijker dan die nieuwe naam (waarvan niet duidelijk is of 'ie ook zo bij ons gebruikt zal worden) is de visueel opfrispartij voor de Musso. Die maakt gewag van een modern front met smalle koplampen en een vrij rechthoekig design. Het geeft de Musso alvast een stoer voorkomen. De flank van de Musso wordt opgefrist met een resem nieuwe velgdesign. Die zijn na de facelift tot wel 20-duim groot! Klanten op zoek naar een echt werkpaard kunnen echter nog steeds voor kleinere 16-duimers kiezen.

SsangYong Musso facelift 2023 belgie info

Het interieur krijgt eveneens een opvallende update. Daar prijkt voortaan een 12.3-duims infotainmentsysteem trots op het dashboard naast een 12.3-duims digitale instrumentcluster. Het brengt het interieur alvast naar de 21e eeuw. Meer airbags, meer weelde en meer sfeerverlichting moeten het plaatje af maken. Onder de kap blijft de 2.2-liter viercilinder turbodiesel van jetje geven met 204 pk en 400 Nm koppel. Vierwielaandrijving en en zestrapsautomaat behoren tot de mogelijkheden. Wanneer deze update naar België komt is momenteel nog niet duidelijk. Ga al maar aan de mouw van je lokale SsangYong-verdeler trekken!

SsangYong Musso facelift 2023 belgie info

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws