Rolls-Royce Amethyst Droptail pronkt met eerste houten aero ter wereld (2023)

Rolls-Royce Amethyst Droptail 2023

Geloof het of niet, maar anno 2023 zijn er nog steeds dingen die we nog nooit gezien hebben op een auto. Dat geldt zelfs bij Rolls-Royce, waar de klant zowat tot in het absurde koning is… Kijk maar eens naar deze tweede Droptail, en maak ons wijs dat je al eerder zo’n functionele luchtgeleiding uit hout gezien hebt.

Na de Sweptail en de Boat Tail heeft Rolls-Royce er een nieuwe Coachbuild bij: de Droptail. Dat is op zich geen nieuws, want die werd vorige week al gepresenteerd in de vorm van een tweezits roadster met een knoert van een V12 onder de kap. Toen kregen we echter enkel de ‘La Rose Noire’ te zien, de eerste in een oplage van vier uniek aangeklede Droptails... En als het unieke aankleding is dat je zoekt, dan moet je dit tweede exemplaar eens bekijken.

Platgepolijste grille

Dit is namelijk de Rolls-Royce Amethyst Droptail, en die ruilt het op een roos geïnspireerde lakwerk van zijn voorganger in voor de looks van een edelsteen. Zo werd het gros van de carrosserie gespoten in ‘Globe Amaranth Hue’-paars met een zilveren basislaag, terwijl elementen als de motorkap gecontrasteerd worden door een donkerdere ‘Amethyst’-lak. De 22-inchvelgen krijgen eveneens een paars randje terwijl de iconische Pantheon-grille gedurende zo’n 50 uur met de hand gepolijst werd. Dat deed Rolls-Royce voor het eerst, maar dat is niet de meest opvallende first waar de Amethyst Droptail mee uitpakt. Zo vind je achteraan een houten kanaal dat de luchtstroom onder de spoiler moet geleiden, en volgens de Britten is dit het eerste functioneel aerodynamische oppervlak uit ruw hout ooit op een productie-auto.

Rolls-Royce Amethyst Droptail 2023

Het zal je vast niet verwonderen dat hetzelfde oog voor detail binnenin gewoon doorgaat, en zo krijgen we stoelen te zien die bekleed werden met leer in ‘Sand Dunes’-bruin gecombineerd met — hoe kan het ook anders — meer paars. Verder zijn ook de deurbekleding en de boven- en onderzijde van het dashboard paars en over het dashboard gesproken: je vindt er een apart vakje voor je inbegrepen Vacheron Constantin-horloge… Of tenminste: het Vacheron Constantin-horloge van één gelukkige eigenaar, want precies zoals deze Amethyst Droptail bouwt Rolls-Royce er maar eentje. Later mag je echter rekenen op nog twee unieke Droptails, nadat we dus ook al die ‘La Rose Noire’ te zien kregen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws