Zeekr Mix jaagt op scalp Volkswagen ID.BUZZ

Zeekr MIX leaked

Zeekr, het zustermerk van Volvo en Polestar, is klaar met een gloednieuw model. Dat is deze keer geen hypersedan met 1.265 pk maar wel een... minibusje. Maak kennis met de Zeekr MIX.

Beeld je de Volkswagen ID.BUZZ voor en ontdoe 'm dan van al zijn charme. Jep, het resultaat is zonder twijfel deze Zeekr MIX. Een minibusje dat zo een hersenspinsel van techgigant Apple kon zijn - moest het zijn "iCar" niet begraven hebben.

Met 416 pk!

Wat deze MIX echter mist aan charme, maakt hij goed qua prestaties. Want uit Chinese info - waar we ook de Mini Aceman gingen halen - valt te halen dat de ZEEKR MIX gebruik zal maken van een 86 kWh grote batterij die valt op te laden aan maximaal 360 kW DC en dat hij beroep mag doen op een elektro-aandrijflijn van 416 pk. Da's een stuk meer dan wat je in het Duitse elektrobusje kan krijgen.

Zeekr MIX leaked

Met een lengte van 4,68 meter is deze Zeekr MIX trouwens qua lengte gelijkaardig aan de ID.BUZZ maar beschikt hij met 3 meter over een langere wielbasis. Daardoor is het niet ondenkbaar dat deze Chinees nét dat stukje ruimer zal zijn dan de BUZZ. Verwacht je trouwens ook aan een overvloed aan luxe. Want Zeekr staat samen met Lotus tegenwoordig helemaal bovenaan de ladder in de Geely-hiërarchie, met vlak eronder Volvo en Polestar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws