iFail: De Apple-auto is dood

Apple car dead

Bijna een decennium heeft een team van - bij momenten - 2.000 mensen geprobeerd een (autonome) auto te bouwen bij techgigant Apple. De kogel lijkt nu echter door de kerk. Apple trekt een streep door de iCar en zet volop in op artificiële intelligentie.

Volgens persagentschappen Reuters en Bloomberg, hebben insiders van Apple te horen gekregen dat "project Titan" wordt begraven. Dat is de codenaam voor de elektrisch auto die Amerikaanse technologiegigant Apple al bijna 10 jaar beloof op de markt te brengen. De ongeveer 2.000 werknemers van het project worden volgens het bericht ondergebracht in andere afdelingen of mogen op zoek naar nieuw werk.

Waar ging het fout?

Tja, dat is maar de vraag. Want je kan niet zeggen dat er de voorbije 10 jaar geen nieuwe "automerken" op de markt zijn gekomen. Straffer nog: Xiaomi, Huawei, Sony en Alibaba zijn technologiebedrijven die het wél voor elkaar hebben gekregen.

Apple car dead

Mikte Apple té hoog? Het zou zo wel eens kunnen. Want al vanaf het begin werd de "iCar" voorgesteld als een soort van autonoom rijdende mobiliteitspod van de toekomst. Daarna werd het een soort van shuttlebus met een hoge focus op veiligheidsnufjes. Ondanks het steeds verlaten van de lanceringsdatum (tot gisteren stond die op 2028) en het weghalen van een hoop talent bij automerken vlotte het dus niet. Waardoor het nu finaal "over-en-out" lijkt. Met de exponentiële ontwikkelingen rond artificiële intelligentie, lijkt het erop dat Apple zijn focus daar op zal leggen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws