Belgische autostrade wordt steeds gevaarlijker

Het aantal verkeersdoden in de eerste vijf maanden van dit jaar daalde. Dat is positief nieuws na een slecht 2009 waar het dodental gelijk bleef. In totaal vielen er 819 doden op de Belgische wegen tussen 1 januari en 31 mei, dat is 1,3 procent minder dan dezelfde periode in 2009. Het totaal aantal gewonden bedraagt 46.638, een daling van 2,1 procent ten aanzien van vorig jaar. Maar de daling is geen reden tot juichen.

Onze snelwegen lijken gevaarlijker dan ooit, want daar stierven dit jaar meer mensen dan vorig jaar. In totaal lieten 148 mensen er het leven. Het aantal gewonden blijft quasi gelijk. Grote reden hiervoor is onduidelijk, maar de toestand van onze autostrades kan niet anders dan een belangrijke factor zijn.

De vrachwagens zijn opnieuw veiliger na verschillende dode-hoek-acties. Desalniettemin waren er 2.191 ongevallen in vijf maanden, daarbij vielen 91 doden. Vlaanderen neemt hierin een groot deel van de verantwoordelijkheid, niet minder dan 66% van de vrachtwagenongevallen gebeuren op Vlaamse bodem. Dat hoeft niet schrikwikkend te zijn, onze Vlaamse wegen zijn immers veel drukker bezet dan de Waalse wegen.

Waar vallen al die andere doden dan? Het weekend lijkt het gevaarlijkst. En vermoeiende werkweek, laat slapen of misschien een glaasje te veel leidden tot 361 doden in de eerste helft van het jaar. Wallonië is het gevaarlijkst in het weekend. Daar vielen 185 doden, wat 48% is van het totaal aantal weekendgevallen. In Vlaanderen vielen er 165 doden tijdens het weekend.

Via De Redactie

 

Laatst gepubliceerd

Reacties (12)

Plaats een reactie
Pieter Aertgeerts 12:29
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Flitspalen werken alleen als ze mobiel geplaatst worden. Want vandaag de dag weet iedereen de flitspalen op zijn traject staat. Gevolg is dat iedereen goed doorrijdt en net voor de flitspaal op de remmen gaat staan. Levensgevaarlijk dus, want als de bestuurder achter u zich van geen kwaad bewust is... de gevolgen spreken voor zich.

Nog gevaarlijker wordt het wanneer ze de Trajectcontrole er door zouden krijgen. Dan zal men zeker stukken vertragen net voor het einde om toch maar het minimum aantal seconden gereden te hebben. Ook hier dus weer een plotse remactie die vertraging en eventuele kop/staart aanrijdingen kan veroorzaken.

Ik ben er allemaal niet zo'n fan van. Flitsen moet jammer genoeg. Er zijn gekken genoeg op onze baan die beter geen rijbewijs op zak hebben, die moeten er uit. Maar flits dan mobiel zodat iedereen altijd op zijn hoede is en wees consequent in de bestraffing.

Anonieme gebruiker 13:09
afbeelding van Anonieme gebruiker

Goed dat er minder doden vallen, elke dode is er één teveel.
Tel er ook maar bij dat in het weekend veel mensen met de wagen rijden die dat in de week niet doen.

Die flitsers zijn goed als je er direct op gewezen wordt. Als ik drie weken later een boete in de bus krijg, doet mij dat weinig of niets.
De volgende drie weken let ik dan wel constant op de snelheid (met het risico dat ik andere dingen niet opmerk?), maar na een maand verval ik terug in oude gewoonten.
Ik heb trouwens altijd de pech om geflitst te worden aan zowat 1 km boven de toegelaten snelheid. Niet veel, maar ik heb de laatste 2 jaar toch 4x de flits laten afgaan. Geen idee hoeveel meer percent ik dan kans heb om iemand dood te rijden aan die snelheid.

Pieter Aertgeerts 14:29
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Probleem is dat België het enige land is waar vrachtwagens niet (altijd) mogen voorbijsteken. En dat mag ik alle andere landen wel, wat zorgt voor verwarring.

BDM 17:21
afbeelding van BDM

Enkele weken geleden waren er 3 vrachtwagens die achter elkaar reden. De laatste stak de 2 anderen voorbij. Daarna stak de vrachtwagen die toen laatst reed de andere 2 voorbij. En ja, hier komt het, daarna stak de vrachtwagen die oorspronkelijk eerst reed de andere 2 terug voorbij. Resultaat: kilometerslang aan een sloom tempo rijden, iedereen gefrustreerd. Echt een pest.

Btw, wat ZEER gevaarlijk is: bij ons 'op den boerenbuiten' zijn er veel kruispunten met voorrang van rechts waar je momenteel niets ziet omdat er overal maïs staat. Er zijn mensen die hier gewoon doorrijden. Als je dan ondanks goede zichtbaarheid naar rechts toch maar stopt, komt er ineens zo een madame in een monovolume voorbijgeschoten langs links (het kan toeval zijn, maar het zijn meestal vrouwen!). En zo een bak tegen 70 per uur in je zij...

Anonieme gebruiker 13:40
afbeelding van Anonieme gebruiker

@BDM: inderdaad: die voorrang van rechts is een pest ... ik ben altijd extra voorzichtig als ik met een NIET-omnium wagen rij. Nu is het nog slechter want als degene die van rechts komt stilstaat en zich plotseling bedenkt en aanzet heeft hij sowieso voorrang. Vele van mijn buitenlandse vrienden vinden dit een hele vreemde voorrangsregel .. tja, typisch Belgisch hé.

Hier gaat nog héél veel moeten veranderen eer we een vrij normaal wegennet krijgen, zal NOOIT lukken trouwens.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws