Nederland: Zonder brandstof? Dat is dan 1.500 euro boete

nederland auto boetes

In de Nederlandse Tweede Kamer is een nu al eigenaardig idee geopperd. Kamerlid Remco Dijkstra van de grootste Nederlandse partij VVD stelde namelijk voor om automobilisten fors te beboeten als ze stilvallen met hun auto.

Volgens Kamerlid Dijkstra creëren auto's in panne aan de kant van de weg levensgevaarlijke situaties. De man wil dan ook kunnen beboeten waar het kan. Of iets specifieker; automobilisten die stilvallen zonder peut in de tank. Hij maakt daarbij geen onderscheid tussen auto's met een verbrandingsmotor of een elektrische wagen.

Daarbij stelt Dijkstra van de VVD voor om een boete op te leggen van maar liefst 1.500 euro om zo automobilisten tijdig langs het tankstation/stopcontact te krijgen. Of het voorste ook door de Kamer goed zal worden gekeurd is een compleet ander verhaal.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Markske 16:02
afbeelding van Markske

Indien elektrische wagens daar ook onder vallen mogen we dan een gelijkaardig bedrag claimen indien de laadpaal, frequent voorkomend probleem, niet wil of kan laden?

Roger kleinen 19:10
afbeelding van Roger kleinen

Jammer dat ik je bericht niet kan liken...

Dat wordt dan 112 bellen als ik niet kan laden. 1500 euro voorkomen lijkt mij een 112 call wel waard... Ik zie het dan als dringend noodgeval

Jelledr 21:23
afbeelding van Jelledr

Dégoûtant. Zij zullen die problemen wel niet hebben met hun loon. Voor het schootjesvolk is het duidelijk dat de auto in de toekomst onbetaalbaar kan worden. Deze satanische elite wil ons alle vrijheden afnemen. Jammer genoeg dringt het nog niet door.

Jaap 23:32
afbeelding van Jaap

Compenseren voor het oponthoud mag ook hoor.

Adriaan 09:12
afbeelding van Adriaan

In Duitsland en de UK kan je daar ook een boete voor krijgen dacht ik. Lijkt me niet zo heel absurd en weinig te maken met "elite in een ivoren toren". Lijkt me maar niet meer dan normaal dat je niet op de autosnelweg gaat rondrijden als je weet dat je eigenlijk op de laatste damp aan het rijden bent. Hoe moeilijk is het om te gaan tanken als je in reserve zit? Of dat nu diesel, benzine of steenkool is? Ik heb in mijn 16 jarige autorij carrière nog maar een keer zonder brandstof gevallen, en dat was puur om te testen hoe lang ik kon rijden met een dieseltank. Ik had dan ook 5 liter in mijn jerrycan mee en was 18,dan doe je nog zulke onnozele dingen.

Toel 00:08
afbeelding van Toel

Laat de regering maar oplossingen zoeken voor belangrijkere zaken. Er zijn veel grotere problemen in Nederland dan een lege tank, al dan niet door eigen toedoen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws