Wekenlange drukte bij Vlaamse keuringsstations: “Plan tijdig je bezoek aan de autokeuring”

Autokeuring corona lockdown drukte achterstand

Het is al enkele weken bijzonder druk bij de Vlaamse keuringsstations. Ook op afspraak geraakt je auto niet altijd snel gekeurd. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) roept daarom samen met de keuringscentra op om je bezoek aan de autokeuring niet uit te stellen.

De uitzonderlijke drukte in de Vlaamse keuringscentra heeft twee redenen. De zomer blijkt sowieso een drukke periode, maar de keuringscentra moeten een achterstand van 400.000 voertuigen wegwerken die door de tijdelijke sluiting tijdens de coronacrisis niet gekeurd geraakten. Daarnaast is de verkoop van tweedehandswagens gestegen, waardoor de keuringscentra nog eens extra tweedehandskeuringen te verwerken krijgen.

We stellen ons bezoek aan de autokeuring vaak uit tot net voor de vervaldatum van het keuringsbewijs. Maar door de drukte is het dus mogelijk dat je pas na die vervaldatum in het keuringsstation terecht kunt. Minister Peeters vraagt daarom uitdrukkelijk om je bezoek aan de autokeuring niet uit te stellen. “Het uitstellen van de keuring is al langer een algemeen fenomeen. Sommige mensen komen daardoor ongewild in vervelende situaties terecht”, aldus de minister.

Wie zijn auto moet laten keuren, kan die al aanbieden vanaf twee maanden voor de referentiedatum, met behoud van die datum. Voertuigen die van 13 maart tot en met 3 juni naar de keuring moesten, zagen de geldigheid van hun keuring verlengd tot en met 4 november 2020. Politiediensten en verzekeraars zijn op de hoogte van dat uitstel. Ondertussen is net iets meer de helft van die voertuigen ondertussen gekeurd, aldus nog de minister.

Ook de DIV kreunt onder de lading aanvragen die het krijgt. Waardoor je vaak weken moet wachten op een kenteken of kentekenbewijs. Lees er HIER meer over.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
4g63' 11:08
afbeelding van 4g63'

Al paar keer naar huis gereden omdat er 40tal wagens op de baan staan om inrit op te rijden in Kontich. Da gaat m ni worden. Ga s poging doen om 6.45h, tijd tot 4 nov.

this 14:12
afbeelding van this

Is het niet makkelijker om te reserveren dan?

4g63' 17:15
afbeelding van 4g63'

Volgt idd afspraak wsl, goeie test om koeling op leeftijd er s tegenaan te laten gaan momenteel; ma zo goed moe ze ook ni worden getest. ;)

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws