Zelfs Bernie wil af van de dubbele-punten-regel

bernie come at me bro

... nuja, ongeveer. Zelf zou hij liever de laatste drie races met dubbele punten laten werken in plaats van de huidige laatste race. De uitspraak komt er na veel negatieve reacties op de nieuws regels.

Zoals het nu nog staat zal de laatste race van volgend kampioenschap (Abu Dhabi) voor dubbele punten meetellen om het kampioenschap tot het laatste moment spannend te houden. De FIA kwam echter zwaar onder vuur te liggen voor deze regel die toch enkele serieuze gaten vertoonde.

Nu mengt opperhoofd Bernie Ecclestone, president & CEO van Formula One Management en Formula One Administration, zich zelf in het gesprek. Hij wil de dubbele punten regel ook weg, want hij zou veel liever de laatste drie races onder die regel zien vallen dan alleen de laatste. Hij wil dus alle drie laatste races, of geen. En we weten niet zo goed hoe we daar over moeten voelen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Quin 12:18
afbeelding van Quin

Dan wordt rest van het seizoen nog trivialer :-/. Ik snap al niet dat iemand zo een idee zou voorleggen, laat staan dat dit goedgekeurd is geweest.

Dominantie in F1 is van alle tijden, dat moeten ze gewoon accepteren. Daar moet je geen idiote regels tegen smijten om het op te lossen.
Als ze écht gelijke strijd willen, dan moeten ze maar een bolide leveren die voor iedereen hetzelfde is. Maar dat zou de sport ook meer kwaad doen, want je supportert toch voor Ferrari omdat het net een Ferrari is waar ze mee rijden ;).

Techno Patat 13:57
afbeelding van Techno Patat

Aan de andere kant: het straft de teams die het seizoen vroeg opgeven en het houdt de teams aan het ontwikkelen tot het einde van het seizoen. Dan ga je minder kans hebben dat het spannend begint en saai (dominant) eindigt...

Ik kan leven met de gedachtengang 3-races of niet. 1 race is niet echt zo interessant en de moeite niet voor de teams om extra moeite te doen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws