Mazda steekt Mazda3 in TCR-plunje

Mazda 3 TCR

Mazda heeft besloten haar nieuwe Mazda3 om te bouwen tot een raceklare bolide. Die voldoet aan alle regels om deel te nemen aan het TCR-kampioenschap. En het resultaat... is om te kwijlen.

De Mazda3 TCR moet vooral voldoen aan de regels die de TCR voorschrijven. De auto moet gebruik maken van het standaard koetswerk die echter wel enkele aanpassingen mag ondergaan hebben. Zo zijn de wielkasten uitgeklopt om fatsoenlijk racerubber te verbergen en is het minimum gewicht vastgesteld op 1.285 kg. Verder mag de motor –diesel of benzine- maximaal 2 liter cilinderinhoud hebben die de bovengrens van 350 pk en 420 Nm moet respecteren.

Mazda 3 TCR

Mazda Noord-Amerika heeft netjes de regels gevolgd tijdens het ombouwen van hun 3 naar de 3 TCR. Onder de kap ligt een viercilinder met 350 pk die gekoppeld is aan een sequentiële zesbak die bediend kan worden met de flippers achter het stuur. Naast uitgeklopte wielkasten wordt de Mazda 3 voorzien van een extreme spoiler en een centrale uitlaat.

Het debuut van de Mazda3 TCR zou op de Daytone Speedway zijn tijdens de IMSA Michelin Pilot Challange.

Mazda 3 TCR
Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
FLP 14:23
afbeelding van FLP

Oh Mazda, waarom maak je geen MPS versies meer? :-( Zou geweldig zijn in combinatie met de looks van deze huidige generatie.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws