Is dit de BMW M3?

BMW M3 Leaked 2019 G80

Met de lancering van de 3 Reeks Berline en 3 Reeks Touring achter de rug is het nu halsreikend uitkijken naar het M-derivaat. Het grote boze internet zegt nu in het bezit te zijn van een plaatje van die M3. Een poepfoto. Wat we verder weten over de M3?

De BMW M3. Het was jarenlang de heilige graal in het M-gezelschap. Met enkele van de meest spraakmakende modellen op zijn conto. Denk maar aan de e46 M3 CSL met zijn tijdloze design, de e92 M3 met groteske V8 voorin en uiteraard de oer-M3. De auto die het Duitse robbertje vechten tussen BMW, Mercedes en Audi een serieuze boost gaf.

Op de plaat

Binnenkort is het tijd voor de alweer zesde generatie van de M3. Een versie waar veel vragen over circuleren op het internet. Want wat met de grille? Hoeveel pk krijgt 'ie? En: Komt er nu eindelijk een M3 Touring? Vragen waar we deels een antwoord op hebben. Al maken we van de gelegenheid vooral ook gebruik om even een gelekt kiekje te delen van numéro 6.

Moeten we een Britse tuner geloven, dan is dit the real deal. Vers van de productielijn bij BMW waar deze pre-productie-M3 zonder twijfel met de hand in elkaar wordt geschroefd. Wat de plannen juist zijn met die eigenaardige in koetswerkkleur geposten diffuser is niet gehele duidelijk. Al durven we best wedden dat daar nog een koolstofvezel stukje over moet. Tegen meerprijs? Waarom niet!

510 pk?

De derrière van de 6de generatie M3 lijkt daardoor in het wild, stevig uitgeklopte wielkasten inclusief. Maar wat is BMW van plan met de nieuwe M3? Geen vrees, voorwielaandrijving tekent hier - nog niet - present. Achterwielaandrijving dus... maar hoogstwaarschijnlijk ook vierwielaandrijving. Een handbak? Dat lijkt ons hoogst onwaarschijnlijk.

Het hart van deze M3 is trouwens ook geen geheim. Want begin dit jaar lanceerde BMW de X3 M en X4 M. Ga er dan ook maar prat op dat de motor in die rakkers naar de M3 en M4 zal komen. Specifiek gaat het over een "nieuwe" 3-liter zes-in-lijn met twee turbo's die goed is voor 480 pk en 600 Nm. Vink je het Performance-pack aan, dan mag zelfs je spreken over 510 pk en 600 Nm. Ter info; een BMW M5 van 10 jaar geleden heeft minder paarden onder de kap.

Wanneer we de M3 voor het eerst te zien krijgen? Momenteel onduidelijk, al mikken wij op een acte de présence tijdens de LA Motor Show eind november.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Dominique 08:06
afbeelding van Dominique

Ik hoop van niet. De achterkant is echt niet mooi. Lijkt een beetje op een jaren 80 getunede uitbouwkit.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws