Jawel: Audi A8 allroad met W12 (!)

castagna milano audi a8 w12 allroad 2018

Tot nog toe heeft Audi geen plannen om een stationversie van haar A8 limousine aan te bieden. En al zeker niet in Allroad-trim. Italiaanse koetswerkbouwer Castagna Milano is echter van mening dat er klanten voor zijn te vinden. Waardoor het bedrijf aan het ombouwen gaat. Langere koffer achteraan, W12 voorin. Het leven kan mooi zijn.

Zoek je bij Audi de top-of-the-line maar heb je geen zwak voor sedans, dan word je verbannen naar de SUV Q7 en Q8. Gek, voor een merk dat naam en faam verwierf met indrukwekkende stationwagens. Toch is er geen A8 Avant op de markt. Iets waar ook Castagna Milano het moeilijk mee heeft. Waardoor het Italiaanse koetswerkbedrijf besloten heeft er lekker zelf eentje te bouwen.

Het resultaat is een A8 sedan waarvan het dak af werd gerold zoals bij een ansjovisdoosje en er bovenop het resterende koetswerk een stationwagenvorm werd gesmeden. Door het intact laten van de deuren komt het zijaanzicht daardoor misschien wat raar over (achterdeur loopt gebogen af bovenaan), Castagna Milano wil de aandacht daarvan weghalen door haar A8 Avant een heuse Allroad-kuur te geven. En o ja, moest je het nog niet door hebben, het bedrijf gebruikt daarenboven de vorige generatie A8. Niet dat dit zo hard opvalt bij Audi, generatiewissels.

castagna milano audi a8 w12 allroad 2018

Het project zit momenteel nog in een vroege fase van ontwikkeling maar Castagna Milano wil haar creatie aan gaan bieden met de 6.3-liter W12 van de VW-groep met ruwweg 500 pk en 625 Nm koppel. Vierwielaandrijving? Uiteraard. Dit, een Q7 of toch maar een gewone A8 Berline? Aan jullie de keuze...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yannick 10:44
afbeelding van Yannick

in die twee-kleuren opstelling al zeker niet... dat ziet er echt verknipt uit.
voor alle andere redenen zeker wel

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws