Schattige Fiat Topolino is er nu ook als nog schattigere ’Jolly’-cabrio

Fiat Topolino Castagna 2024

Vond je de Fiat Topolino op zich al een leuke verschijning? Wacht dan maar tot je ziet wat carrosseriebouwer Castagna ermee gedaan heeft. Zij hebben het dak namelijk van de schattigste der Stellantis-microcars geknipt en het resultaat is ongetwijfeld de meest knuffelbare cabrio zie je zonder B-rijbewijs kan rijden.

Dat brommobielen ook leuk mogen zijn, hoef je ze bij Stellantis niet te vertellen. Zij brachten een paar jaar geleden de Citroën Ami op de markt en dat was een elektrische microcar met lekker veel karakter. Zoveel karakter zelfs dat Franse jongeren er verknocht aan zijn, want dankzij een top van 45 km/u mag je het ding zonder B-rijbewijs rijden. Dan moest het leukste echter nog komen want nadien bracht Citroën een Buggy-versie van die Ami op de markt… Al moet die zijn positie van schattigste microcar nu misschien al afstaan.

Brommobiel van 45.000 euro

Ook Fiat heeft namelijk al even zijn eigen versie van de Ami, de Topolino, maar wat je hier ziet is niet zomaar een Topolino. In de plaats daarvan ging carrosseriebouwer Castagna Milano ermee aan de slag, die je misschien al kent van zijn ‘Spiaggina’-ombouw voor de Fiat 500. Dezelfde aanpak brengen ze nu ook naar de (ongeveer) Italiaanse microcar. Het dak ging er dus af en de portieren hoefden ze zelfs al niet meer te verwijderen want de Topolino is er standaard ook met koorden in plaats van deuren — echt waar. De openingen werden wel afgewerkt met prachtig gepolierd hout terwijl de stoeltjes een rieten afwerking krijgen en de wielkastranden een contrastkleurtje. Optioneel kan je de achterpartij ook nog eens laten verlengen, kwestie van wat plek voor je bagage te voorzien.

Fiat Topolino Castagna 2024

Het eindresultaat moet dan ook doen denken aan de ‘Jolly’-Fiatjes uit de 50’s en 60’s, zoals de Fiat 500 en 600 er destijds hadden. Die waren bedoeld als eenvoudig transport voor de rijken, die er in de havens van de Riviera mee van luxejacht naar luxejacht karden. Daarvoor lijkt deze omgebouwde Topolino meer dan geschikt dus jawel: dit zou wel eens de enige brommobiel kunnen zijn die straks een garage mag delen met heuse supercars… Al is de kans niet onbestaande dat je deze conversie zelf ook kan betalen als je dat écht wil. Castagna vraagt vanaf 35.000 euro voor het werk en de donor-Topolino heb je voor minder dan 10.000 euro. Niet duur dus voor iets handgemaakt, maar voor een microcar?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws