De auto maakt de man. Of toch niet?

In Duitsland hebben ze zich bezig gehouden met een leuke peiling. Het artikel las ik in vandaag in Het Nieuwsblad . Of de resultaten verrassend zijn laat ik geheel aan jullie over.  Het artikel is leuk geschreven en is al zeer bondig, ik ga het dus quoteren. " Slechts weinig gebruiksgoederen worden zo sterk gekoppeld aan een imago dan de auto: Porscherijders zijn dynamisch, mercedeschauffeurs zijn saai en eigenaars van een Ford zijn het minst arrogant. Een onverzorgde man met een hoornen bril, een gebreid oorkussen en een knikkende hond op de achterbank. Dat beeld hadden we twintig jaar geleden van de doorsnee Audichauffeur."

 

Dan heeft Audi zijn imago toch sterk verbeterd. Aan het stuur van een Audi zit nu een dynamische jongeman. In het cabriomodel laat een wulpse blondine de haren wapperen. Het Nürenbergse marktonderzoeksbureau Puls bevroeg 1.000 mensen omtrent het imago van enkele automerken. De studie staat in de internetkrant Welt Online. De resultaten zijn weinig verrassend maar ze bevestigen eens te meer de vooroordelen ten opzichte van bepaalde merken. Welke inspanningen van sommige constructeurs ook mogen zijn, de consument blijft veelal vasthouden aan het verstarde beeld.

De Chauffeurs van de Duitse merken Porsche & Audi worden de meest attractieve mensen genoemd. Of de aantrekkingskracht slaat op hun voertuig of de gevulde portemonnee, dat wordt niet beantwoord. Maar Porscherijders zijn ook de meest arrogante mensen, Mercedes & BMW volgen op de voet.

Waaghalzen aan het stuur: Porsche bekleed de eerste stek. Fordrijders zijn het voorzichtigst.

Mercedes krijgt het imago 'vervelend' aangemeten, maar Porsche en Lexus doen amper beter. Dacia wordt beschouwd als het minst aantrekkelijke merk. De MINI is met voorsprong dé wagen voor de vrouwen. Mannen die met een MINI rijden hebben 'een probleem'. De chauffeur van een MINI is een 20'er, die van de Mercedes een 60'er."

Geschreven door "jmb"

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Ritsuke 18:43
afbeelding van Ritsuke

Mini voor vrouwen? De Mini Cooper S JCW zou ik nu niet meteen aan m'n vriendin meegeven.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws