Eindelijk: De officiële afbeeldingen van de Porsche Panamera UPDATE

Je kan niet eeuwig blijven uitpakken met teasers en slechte kwaliteits-spyshots, zo moet Porsche dan toch eindelijk gedacht hebben. Ze geven na een jaar van afhouden dan toch een officiele afbeelding vrij van wat en hoe de Porsche Panamera er zal uitzien. De Panamera is 4,97m lang, 1,42m hoog en 1,93m breed. Daarmee wordt deze wagen hoger en breden dan zijn concurrenten. Qua look wou Porsche deze Panamera zo veel mogelijk 911 elementen meegeven. We denken aan de opvallende luchtinlaat, koplampen en de uitstekende wielkasten. Update: Bewegende beelden bij meer lezen
Op vlak van prestaties zal de wagen voor weinig moeten onderdoen voor de 911. De Panamera is beschikbaar met de 3,6 liter grote V6 uit de Passat R36 die 300pk voortbrent verder komt er de 4,8 liter V8 met(500pk) of zonder(400pk) Turbo. De Panamera Turbo krijgt standaard vierwielaandrijving, overige versies hebben standaard achterwielaandrijving. De duitse autobouwer koppelt de motoren eveneens aan een handgeschakelde zesbak of een zeventraps PDK-transmissie met dubbele koppeling. Porsche spreekt zelfs over een hybride versie met een V6 en elektromotor die samen 350pk zullen leveren. Meer details op de Detroit motor show.
bron: autoweek

 

Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Daan330 15:02
afbeelding van Daan330

Achterkant is netjes, de rest is lelijk

Gilliam 15:27
afbeelding van Gilliam

Wow!! Echt prachtig! Ik ben al lang en ongedurig aan het wachten op de onthulling van de panamera. Ik vind het design écht geweldig en echt porsche. Een knappe aanwinst voor de familie!

Wim 15:33
afbeelding van Wim

mooi alternatief voor quattroporte,gaat zeker goed verkopen

Tom 12:25
afbeelding van Tom

Op foto ziet het er niet veelbelovend uit. vergelijk dit maar met een 928...

Olivier 19:53
afbeelding van Olivier

De achterkant is best knap maar in profiel lijkt het wel alsof ze gewoon twee deuren extra in een 911 hebben gestoken

B. 11:22
afbeelding van B.

Me likey more than quattroporte.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws