50 jaar Mini met de 50 Mayfair en 50 Camden versies

Naar aanleiding van de 50e verjaardag van Mini zijn er dit weekend op het circuit van Silverstone een aantal activiteiten gepland en ook Mini/BMW draagt zijn steentje bij. Zo stelen ze op het Mini United Festival de 50 Mayfair en 50 Camden versies voor die hulde moeten brengen aan de impressionanate geschiedenis van de Mini. Het begin van de productie is gepland in september en zal dag op dag 50 jaar na de voorstelling van de originele Mini van start gaan.

 

Qua motorisatie zullen Mini eigenaars zich goed thuis voelen met voor beide modellen twee benzine en één diesel motor. Als je kiest voor benzine kan je voor het rijplezier rekenen op een 1.6 ofwel ongeblazen met 'slechts' 120 pk of je kan gaan voor de 'S' met de beruchte 1.6 turbo met een stevige 175pk. Voor de kilometervreters onder ons is er ook nog de 110 pk sterke diesel mogelijkheid die beroep doet op dezelfde cilinderinhoud.

Vooral inzake uitrusting zien we de verschillen tussen deze collega's. De Mayfair is iets soberder of stijlvoller uitgerust met chroom accenten, klassiek vormgegeven witte velgen en een subtiele striping zijn zowat de grootste wapenfeiten als het op het exterieur aankomt. Qua kleuren is de keuze beperkt tot 3 tinten waaronder dit 'Hot Chocolate' bruin, alternatief kan je kiezen voor 'Pepper white' of 'Midnight black'. Het ietwat saaie grijze interieur krijgt in de Mayfair wat afwisseling in de vorm van bruin/beige lederen zetels en dito dashboard inleg. Een klein streepje wit werkt het geheel af.

De Camden is dan weer iets sportiever of zelfs aggressiever aangekleed. Het 'White silver metallic' kleedje kan ook hier ingeruild worden voor een 'Midnight black metallic' of 'Horizon blue metallic' exemplaar. Ook hier zien we een subtiele striping en een setje deels matte lichtmetalen 17 inchers en de zwarte koplampen moeten het sportieve imago nog wat benadrukken. Ook bij de Camden werd het interieur onder handen genomen met een sportieve maar stijlvolle zwart-wit combinatie voor zowel de zetels als het dashboard.

 

Mini Mayfair & Camden
Mini Mayfair & Camden
Mini Mayfair & Camden
Mini Mayfair & Camden

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 18:07
afbeelding van Anonieme gebruiker

In maart heb ik em!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mijne mini mayfair

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws