Jaguar lanceert nieuwe promovideo voor XJ

Jaguar heeft een nieuw promotie filmpje gelanceerd van de nieuwe XJ. Dit interview met het hoofd van design Ian Callum verteld ons hoe zijn dertig jaar lange carrière een groot deel uitmaakte van de ontwikkelingen van deze XJ. De nieuwe britse luxe sedan zal worden voorgesteld in Londen op 9 juli, dit jaar. De XJ wordt de eerste Jag die gebruik maakt van de aerospace-technologie van het merk. Dat houdt onder andere een aluminium structuur en carrosserie in. Aandrijving gebeurt door een 5.0 supercharged V8 met 625Nm en 510pk.

Deze is dezelfde motor als onlangs in

de Range Rover werd voorgesteld. Voor de dieselaar zal de 3.0 V6 turbodiesel met 271pk en 600Nm het mooie weer gaan maken. Deze zou slechts 7l/100km gaan verbruiken. Een hybride versie zou ook op het programma staan. De XJ wordtbeschikbaar in zowel short wheel base als long wheel base.  

 

"The lines are beautiful, but we've reinterpreted it in quite a different way that is actually right and correct for the 21st century," zo zei Callum  "A Jaguar should be very beautiful, very clear in its intent, but relevant for its time."

jaguar.com/allnewxj

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 16:42
afbeelding van Wim

valt weer weinig te zien

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws