Autofans videotip: Porsche Cayman met automaat of manueel?

De Cayman kreeg bij zijn facelift ook de Porsche PDK automaat mee. Die automaat met dubbele koppeling schakelt sneller dan een manuele bak. Ondanks de 30 kg die PDK aan de Cayman toevoegt, sprint hij sneller naar de 100km/u dan de manuele versie. British Touring Car racer en presentator op Fifth Gear, Jason Plato, vraagt zich af of de automatische versnellingsbak op het circuit ook sneller is. Daar is het natuurlijk belangrijk dat je zelf volledige controle hebt over de wagen. Filmpje bij meer lezen.

 

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Wim 20:22
afbeelding van Wim

had ik wel verwacht, Porsche zijn systeem is mega onlogisch

G 20:29
afbeelding van G

Wow een halve seconde...dat is wel doorslaggevend :/ eeehm ja

Wim 21:48
afbeelding van Wim

idd goed idee, de handbak in de scirocco bijv schakelde geniaal

Hannes 09:58
afbeelding van Hannes

Pas op, ga naar een willekeurige golfclub in de uk om te spotten en je zal teleurgesteld terugkeren. Tegenwoordig is golfen ook voor jan modaal. :p Ik zou nooit een pdk kopen, moet onhandig zijn tijdens het parkeren. Klik, voorwaarts, klik achteruit, klik voor, klik 2e, "damn" klikklik achteruit enz.

G 14:03
afbeelding van G

Waarom al dat negativisme tov automatische bakken? Denk ook eens aan het comfort dat dit met zich meebrengt...als je lang in de auto moet zitten kan dit een geschenk uit de hemel zijn. Daarbij zijn de meeste hedendaagse automaten al echt om te smullen en moet er niets qua sportiviteit ingeboet worden. Niet iedereen hoeft met zijn auto op een circuitje rondjes draaien hoor, of jullie wel soms? Een handbak of een automatische lijkt mij een persoonlijke keuze. Niet meer en niet minder...les couleurs et les goûts, on ne discute pas!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws