Groene week? Groene Agenda? - Een woordje uitleg

Groene week 2009 - Autofans

Sinds het verdrag van Kyoto kunnen we de ecologische evolutie van onze ‘blauwe’ planeet niet langer negeren, want buiten Amerika neemt zowat heel de wereld deze problematiek wel serieus. Onder het motto van alle kleine beetjes helpen willen we hier bij Autofans ook ons steentje bijdragen aan een groenere wereld met auto’s.

Het is letterlijk een klein steentje aangezien meer dan 3.500 instellingen, politici en bedrijfsleiders verwacht worden op de conferentie die tijdens deze week plaatsvindt in Brussel. "De Europese groene week." Allemaal met één doel: de wereld op een verantwoorde en leefbare manier verbeteren zonder blindelings geleid te worden door idealen en puristische ideeën. Want tenslotte klinkt de tirade van Al Gore nog zo goed, de uiteindelijke oplossing zal een compromis tussen realiteit en utopie worden, de juiste mix van ecologie en economie. En laat het nu net daar zijn waar de automotive industrie aan een duidelijke opmars bezig is. Iets wat wij nog eens extra in de verf willen zetten.

Hybrides, groene fabrieken en andere initiatieven laten zien dat de grote constructeurs en vooral hun klanten het hart op de juiste plaats hebben. Het zal de problematiek niet als bij wonder doen verdwijnen maar beetje bij beetje zien we toch veranderingen. Daarom kan je deze week bij ons terecht voor dat beetje extra aandacht voor dit initiatief en ook wat er effectief gebeurt in deze sector. De Groene Agenda in de rechter balk geeft jullie een overzicht van wat er elke dag verwacht kan worden. Het is aan jullie om uit te dokteren wat we net bedoelen. Naast die zes zaken mag je nog andere verslagen, columns en interviews verwachten. Maar, laat me jullie gerust stellen. Naast al die groene toestanden zullen we het actuele nieuws niet in de wind slaan. Er zal dus nog steeds up-to-date verslagen worden. Een overzicht van de Groene Week, van wat er reeds online verschenen is, zal je hier vinden.

Dus, enig idee wat we bedoelen in onze agenda?

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Hannes aka bouncingbullet 14:33
afbeelding van Hannes aka bouncingbullet

zondag is simpel, vrijdag: de honda FCX clarity, maar meer waarschijnlijk de BMW Hydrogen 7 met een bezoekje aan het total tankstation in ruisbroek.

Hannes aka bouncingbullet 20:19
afbeelding van Hannes aka bouncingbullet

Dinsdag, de fiesta economic ofzoiets, in ieder geval de groene versie

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws