9ff en haar 1120pk sterke GT9R Convertible

De Duitse Tuner 9ff zou een speedster versie willen bouwen van de 1120pk sterke 9ff GT9R. De bal ging aan het rollen wanneer deze rendering op de website (Verenigde Arabische Emiraten) verscheen. Onder de afbeelding werd geschreven: 'Fastest Car in the World - 257 MPH - Now available as Coupe or Convertible'. Ik maak voor even snel de berekening: dat is 413,6 km/u! Verdere cijfers zijn de sprint naar 100km/u die het zou afleggen in amper 2,8 seconden. Naar eigen zeggen zou dit de snelste convertible wagen ooit zijn die straat legaal is. Het belachelijk groot aantal pk's is bijna evenveel als de kilograms die de wagen weegt, namelijk 1326kg.

Het blok dat 9ff gebruikt voor deze verbluffende cijfers is een getunede 4.0l Porsche motor. Dat is een middenmotor met twee turbo's die 1120pk sterk is en over 1048 Nm koppel beschikt.

Uiteraard zal deze convertible niet in een groot aantal verschijnen. Slechts 20 3 stuks zouden er worden gebouwd en zullen naar verluidt ook enkel beschikbaar zijn in het Midden Oosten.

via autocar

 

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
porschke 16:34
afbeelding van porschke

20 stuks is voor de coupé, de convertible komt maar in 3 stuks uit<br><br><b>Pieter:</b> Thanks, bij deze aangepast.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws