Honda werkt aan een sterkere Hybrid Sports Coupe

Honda CR-ZDe Honda CR-Z moest volgens de bekendmaking ervan de eerste hybride hot hatch worden. De 1.5 liter VTEC motor met 122 pk deed ons echter al snel de vraag stellen of dat wel voldoende is. We reden hem zelf nog niet, een conclusie maken stellen we dus nog even uit. De verkoop ervan loopt alvast gunstig. In Japan alleen al werden er reeds 9.000 bestelbonnen ingevuld. Maar we willen altijd beter en meer.

Het gerucht gaat hem daarom de ronde dat men in het Honda kamp werkt aan een sterker model dat een V6 of een 2.5 liter groot viercilinder blok zal gebruiken met diezelfde hybride technologie. Die geruchten komen van Motor Trend. Ze doen zelfs de gok dat de nieuwe hot hatch de grootte zal hebben van de Accord coupé en ze zou vier plaatsen tellen.

Daarnaast zegt hun bron dat Honda momenteel werkt aan een Chevrolet Volt concurrent. Ze zouden ook graag een plug in hybride systeem ontwikkelen, zelfs voor de SUV modellen in hun gamma. De plug in technologie zou van toepassing zijn in de volgende generatie Accord.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws