Toyota roept nog eens 270.000 wagens terug

Na enkele decennia waar Toyota zich wist te positioneren als hét merk dat kwaliteit aanbiedt, lijkt 2010 op een ramp af te stevenen. Op een jaar tijd werd de naam Toyota bijna dagelijks door het slijk gehaald. Terecht? Dat lijken we nog steeds niet te weten, al doen de herhaaldelijke recalls wel wat vermoeden. Ook vandaag maakt Toyota bekend opnieuw 270.000 wagens terug te roepen, 180.000 daarvan werden verkocht buiten Japan. Het probleem ligt hem in de 4.6 V8 en 3.5 V6 motoren. Dat wil zeggen dat de Toyota Crown, Lexus LS460, Lexus LS600h, Lexus LS600hL, Lexus GS350, Lexus GS450h, Lexus GS460 en Lexus IS350 modellen moeten worden teruggestuurd.

Er zou een probleem zijn met de klepveren waardoor het tijdens het rijden plots een cilinder stil valt. Hoeveel stuks hiervan in België rondrijden is niet bekend, ook of de Belgische modellen teruggeroepen worden is niet bekend. Mocht je er niet gerust in zijn, neem dan even contact op met je dealer.

Via The Wall Street Journal

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 22:02
afbeelding van Anonieme gebruiker

Bravo Toyota , respect alom !
Zoals Toyota álles in het werk stelt om zijn klanten te helpen , ook al loopt het merk het risico
afgekraakt te worden door de media , dat verdiend enorm respect !!!
Toyota is , was en blijft het meest betrouwbaar (saai) merk .
Ik heb jaren Toyo gereden , nooit probs gehad , misschien een enkel prulleke dat zonder morren altijd werd opgelost .
Anders dan bij GM , de laatste 8 jaar of zo Opel gereden , daaar voel je meer Amerikaanse brol in dan echt Duits , jammer dat de Amerikanen de goede Duitse naam misbruiken .
Ik heb na héél lang zoeken tenminste toch een goede dealer gevonden die me wilt helpen , want van nieuw tot nu níks dan problemen met die kut astra's , lees maar een keer op astrafriens.be , met name "het grote garantie topic" , dit is slechts één van de vele opel sites die dit weergeven , GM ontkend alles natuurlijk ...
Verschrik niet hoeveel er zeggen nóóit geen Opel meer aan te kopen ..

Groeten ..

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws