Rara: welke bloedmooie supercar heeft tuner Mansory nu verminkt?

Mansory MCX Pergusa 2024

Mansory doet ’t weer: ze jagen de gezamenlijke liga der automobiele puristen nog eens op stang. Dit is namelijk de MCX Pergusa, een knotsgekke carboncreatie met 750 pk aan vermogen en een topsnelheid van 335 km/u… Maar herken jij welke Italiaanse supercar achter die façade schuilt?

Als er één ding is waar ze bij Mansory van houden, dan is het wel grenzen opzoeken. Zo trakteerde de tuner de Mercedes-Maybach GLS bijvoorbeeld al eens op een heuse bullbar, pompten ze een Land Rover Defender op tot een 650 pk sterk koolstofmonster en gaven ze de BMW XM precies dat wat we onmogelijk achtten: nog controversiëlere looks. Wie echter graag grenzen opzoekt, gaat er onvermijdelijk af en toe eens over.

Met de ‘MC’ van…

Dat lijkt nu dus gebeurd te zijn want dit is de Mansory MCX Pergusa. Die pakt uit met zo’n uitgebreide rayon aan koolstofvezel aanpassingen dat er aan bijna niks meer op te maken valt welk model ze als basis gebruikten, behalve misschien aan twee lettertjes in die bizarre naam. Die letters luiden ‘MC’, oorspronkelijk kort voor ‘Maserati Corse’. Jawel: we kijken hier onderhuids naar een Maserati MC20, compleet met 3.0-liter Nettuno-V6 tussen zijn assen… Had jij dat geraden? Echt waar?

Maserati MCX Pergusa 2024

Ook die Nettuno-V6 laat de tuner trouwens niet ongemoeid, want anders zou het natuurlijk geen waardige tuner zijn. In de plaats van de gewoonlijke 630 pk en 730 Nm koppel schopt die het in deze MCX Pergusa tot 750 pk en 880 Nm, goed voor een 0-naar-100-tijd van 2,6 seconden en een topsnelheid van 335 km/u. Die extra vaart dankt de Maserati trouwens bijna uitsluitend aan wat chiptuning en een ander uitlaatsysteem. Met andere woorden: wil je enkel de vermogenswinst zonder de looks, dan moet dat technisch gezien ook mogelijk zijn… En dan heb je onze zegen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws