5 finalisten voor 2011 Green Car of the Year Award bekend

The Green Car Journal heeft de vijf finalisten bekend gemaakt voor de 2011 Green Car of the Year Award. Grote favorieten zijn de Chevrolet Volt en de Nissan Leaf. Daarnaast spelen ook de Lincoln MKZ Hybride, de Ford Fiesta en de Hyundai Sonata Hybrid mee voor de eerste prijs. Buitenbeentje in de reeks is de Ford Fiesta die niet over een setje batterijen beschikt.

De Fiesta weet wel een enorm laag verbruik neer te zetten, en dat zonder de fancy technologie waarover de concurrenten hier wel beschikken. De Lincoln MKZ Hybrid kan uitpakken met een enorm zuinige aandrijving die hij leende van de Ford Fusion Hybrid. De Hyundai Sonata Hybrid daarintegen is de snelwegtopper van de deelnemers en beschikt daarnaast over het meest geavanceerde lithium-polymeer batterijpakket. De winnaar wordt bekend gemaakt op de LA Autoshow op 18 november.

Vorig jaar sleepte de Audi A3 de overwinning in de wacht. Model dat met de prijs ging lopen was de Audi A3 TDI. De jury was toen onder de indruk van de combinatie van laag verbruik en luxe.

Via AB.com

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws