Elektrische wagen draadloos opladen

Twee grote elektrische bedrijven hebben de handen in elkaar geslagen voor de ontwikkeling van een revolutionaire techniek waarmee men elektrische en hybride voertuigen draadloos kan opladen. Delphi Automotive en WiTricity Corp hebben een systeem ontwikkeld waarbij de auto draadloos oplaadt via een energiebron die op de vloer van de garage is bevestigd.

Het systeem zou de elektriciteit effectiever en over een significant grotere afstand kunnen overzetten dan bestaande systemen. Het systeem is kleiner dan huidige systemen en kan nu al tot 3300 watt overzetten, wat genoeg is om een elektrische auto volledig op te laden tegen dezelfde snelheid als wanneer men een kabel in een stopcontantact zou gebruiken. Er werd nog niet meegedeeld wanneer het systeem op de markt zou komen, maar het zou wel eens een revolutionaire technologie kunnen worden in de toekomst van elektrische wagens.

In België wordt er vandaag druk getest met het draadloos en al rijdend opladen van bussen. Daarover kan je hier meer lezen, inclusief filmpje.

draadloos opladen
draadloos opladen

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
yannick D 18:07
afbeelding van yannick D

alsof er nog niet genoeg magnetische velden in de lucht hangen...
ik wacht op een oplaad bron voor mensen :-) gedaan met dat suffe moe zijn...

Porscher 20:09
afbeelding van Porscher

Inductie is een fenomeen dat overal voorkomt, van kookplaten tot elektrische tandenborstels. In heel wat fabrieken e.d. is dit vaak een ongewild fenomeen (open kabels vormen inductie, gevolg: onnodig en hoog energieverlies).
Dit lijkt me zeer handig terwijl de impact klein blijft. Als je je over straling zorgen wil maken, denk dan eens aan al die WiFi's die we installeren en de gsm in de broek. ;-)

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws