Mitsubishi wil samen met Honda en Nissan in Japanse EV-alliantie

Mitsubishi XFC Concept 2022

Er lijkt een nieuwe alliantie in de maak, en dat is er eentje van Japanners. Na Honda en Nissan zou nu namelijk ook Mitsubishi interesse hebben om nauwer te gaan samenwerken. Dat zouden ze vooral doen op vlak van EV’s om zo een front te kunnen vormen tegen hun oppermachtige buurland: China.

Een paar maanden geleden kwam er een interessante nieuwe alliantie boven water. Toen besloten Honda en Nissan namelijk nauwer te gaan samenwerken met één onderwerp voor ogen: EV’s. Kijk je dan ook naar het buurland van die twee Japanse merken, China, dan is dat tegenwoordig zowat de sterkste stijger qua productie van zuiver elektrische auto’s. Japan hinkt daarentegen steeds verder achterop en dat is reden genoeg voor nog een merk om zich bij de nieuwe alliantie te willen vervoegen.

Samen voor software en EV’s

Mitsubishi zou namelijk eveneens nauwer willen gaan samenwerken met Honda en Nissan, meldt het Japanse Nikkei. Volgens die krant zouden alledrie de partijen al een geheimhoudingsverklaring getekend hebben om onderhandelingen op te starten — al lijkt die geheimhoudingsverklaring zijn doel dan enigszins gemist te hebben, gezien we hier nu over schrijven. Meer details over de samenwerking hebben we echter nog niet, al weten we sinds de overeenkomst tussen Honda en Nissan wel al dat de nadruk zou liggen op software enerzijds en elektrische auto’s anderzijds.

Mitsubishi EV-plannen 2024

Heel verwonderlijk zou het toetreden van Mitsubishi tot de alliantie trouwens niet zijn. Het merk is nu namelijk al voor 34 procent eigendom van Nissan dus de kans was hoe dan ook niet onbestaande geweest dat een deel van de kennis ook bij Mitsubishi terecht zou komen. Deze alliantie zou dus wel eens kunnen uitgroeien tot een keerpunt voor het Japanse EV-verhaal… Nu enkel nog Toyota overtuigen om mee te doen, jongens!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws