Getunede Ferrari Roma Spider is perfect op tijd voor een warme zomerdag

Ferrari Roma Spider Novitec 2024

Wat is er leuker op een warme zomerdag dan een cabriolet? Wij weten wat: een Ferrari-cabriolet. Zo kan je bij de Italianen al even terecht voor een Roma Spider maar nu kent ook die zijn overtreffende trap. Tuner Novitec nam hem namelijk onder handen met dik 700 pk tot gevolg, en natuurlijk een setje goudkleurige velgen.

Vorig jaar werd de Ferrari Roma nog een beetje aanlokkelijker. Toen zaagden de Italianen er namelijk het dak af en dat deden ze zo vakkundig, dat de resulterende Roma Spider zo mogelijk nog eleganter is dan de coupé. Inmiddels zijn we echter alweer een jaartje verder en is de kans niet onbestaande dat jij en je centen daar alweer moe op gekeken zijn. Aan Novitec de eer om de Roma Spider dus weer in de kijker te plaatsen.

Best subtiel… behalve de velgen

Dat doet de tuner met — hoe kan het ook anders — een dosis extra vermogen. Zo hoest de 3.9-liter V8 van de Roma Spider standaard al een mooie 620 pk op maar daar gooit Novitec nog 84 paarden bovenop. Het resultaat: 704 pk en 882 Nm koppel op de achterwielen, goed voor een 0-naar-100-tijd van 3,2 seconden — 2 tienden eraf — en een topsnelheid van 325 km/u — 5 km/u erbij. Die extraatjes zijn voornamelijk te danken aan ander motormanagement want zelfs het uitlaatsysteem blijft gewoon standaard, op de toevoeging van koolstofvezel eindstukken na natuurlijk.

Ferrari Roma Spider Novitec 2024

Over koolstofvezel gesproken: ook de rest van Novitecs Roma Spider krijgt er hier en daar wat meer van mee. Zo bestaan de nieuwe grille, de splitter, de diffuser én de spoiler uit het goedje en het feit dat dit amper opvalt, ligt niet alleen aan het feit dat de auto op de beelden in het zwart steekt. Novitec houdt het namelijk best subtiel want in tegenstelling tot sommige andere tuners — kuch, Mansory — weten deze Duitsers dat je een Ferrari niet hoéft vol te hangen met vleugelwerk. Alleen hun typische goudkleurige velgen konden ze niet laten, die vooraan 21 inch en achteraan 22 inch meten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws