Eerste details: Abarth Roadster

Een roadster moet het Abarth gamma compleet maken. Na Abarth varianten van de Punto, de Evo en de 500 is de tuner weer terug van weggeweest. De geruchten dat er een roadster kwam gingen al een tijdje de ronde, vooral rond het platform dat Abarth daarvoor zou gaan gebruiken. Nu maken ze duidelijk dat ze alles zelf zullen gaan ontwikkelen. Geen Elise of KTM onderstel dus,  maar eigen materiaal. De Abarth roadster zal even groot zijn als de Elise, krijgt een middenmotor, een vast achterraam en een dakpaneel dat je er uit kan halen indien je dat wenst.

Abarth werkt aan een buisvormig spaceframe dat stevig en extreem licht moet zijn. Een modulaire ophanging komt uit het Fiat/Alfa kamp, net als de gloednieuwe 1.4 liter MultiAir. Dat blok zou 170 pk bieden in deze roadster. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het blok gekoppeld aan een zestraps versnellingsbak met dubbele koppeling. Al zou een zeventraps automatische versnellingsbak nog niet uitgesloten zijn.

Voor Rubén Wainberg wordt dit alvast een stevige doop, want de man werd net aangesteld tot designverantwoordelijke binnen Abarth.

De prijs zou ongeveer 26.000 euro bedragen, in tegenstelling tot de veel te dure KTM X-bow die even nutteloos als lelijk is.

En hoewel er al een pak informatie werd bekendgemaakt, is het project nog niet in kannen en kruiken. Fiat topman Marchionne moet nog steeds nagaan of er een markt is voor zulk een roadster. Hij heeft het met zijn Italiaanse merken niet echt gemakkelijk en er moet dus geld in het laadje komen. Voor vrijetijdsprojectjes is er nog geen tijd. Grootste probleem is dat er slechts 5.000 stuks per jaar gebouwd zouden worden, wat maakt dat de investering alvorens niet torenhoog mag oplopen. Is die investering wel hoog, dan volgt een hogere prijs en loop je de kans dat het product niet meer gekocht wordt. Kortom, dit verhaal krijgt nog een staartje.

Abarth Roadster 2012

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws