Dodge Avenger krijgt nieuwe look in 2011

Dodge komt in 2011 met een vernieuwde Avenger op de proppen. Binnen het gamma van Dodge nu niet meteen het spannendste model en dat merk je ook aan het ontbreken ervan in het straatbeeld. Onderhuids is de Avenger vrijwel identiek aan de Chrysler 200. Aan de buitenkant zijn de verschillen met de huidge Avenger eerder miniem. Een hertekende grille, nieuwe bumpers en hippere achterlichten moeten er voor zorgen dat het model er terug wat frisser uitziet.

De grootste veranderingen vinden we aan de binnenkant terug. Het interieur is volledig hertekend. We zien een nieuw design voor het dashboard en een hertekende middenconsole waarop alle instrumenten wat knapper gegroepeerd staan. Ook het nieuwe sportstuur valt op. Verder zien we ook comfortabeler ogend zitmeubilair en zachtere materialen. Dat was wel nodig aangezien we voorlopig enkel hard plastic konden bespeuren in de interieurs van Dodge.

Onder de motorkap van de nieuwe Avenger worden er bij de lancering twee motoren aangeboden. Je kan kiezen tussen een Pentastar 3.6-liter V6 met 287pk of een 2.4-liter viercilinder met 175pk. De Pentastar motor wordt standaard gekoppeld aan een automatische transmissie. Kies je voor de basismotorisatie dan krijg je standaard een handbak mee. Voor de Europese markt zal er waarschijnlijk ook nog wel een diesel worden voorzien. Hierover is nog geen informatie beschikbaar.

Hoewel de vernieuwde Avenger reeds tegen het einde van 2010 bij de dealer wordt verwacht (in de VS althans) wordt er nog geen informatie gegeven over de prijzen.

Dodge Avenger 2011
Dodge Avenger 2011
Dodge Avenger 2011

via WCF

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws