Audi Q5 Hybrid details gelekt

Het duurt nog enkele dagen alvorens de Audi Q5 Hybrid officieel wordt voorgesteld, maar nu hebben Russische spionnen... erh. internauten de details al te pakken gekregen. Een Russische website maakt gewag van een 2.0 TFSI motor, voorzien van 211 pk (uit o.a. de VW Golf GTI en Audi A4 Allroad), die wordt gekoppeld aan een elektromotor met 45 pk. Samen zijn deze goed voor een gecombineerd vermogen van 240 pk, waarmee de Q5 Hybrid in 7,1 seconde van 0 naar 100 km/u kan.

Tot een snelheid van 100 km/u zou de Hybrid enkel elektrisch kunnen rijden, al bedraagt de radius in die modus slechts 3 minuten. De status van de accu's kan je aflezen op een display op het dashboard. De lithium-ion accu's vinden een plaatsje in de koffer, die zijn volume ziet zakken van 540 naar 480 liter, een reistasje minder mee op vakantie dus. De Q5 Hybrid wordt voorgesteld in L.A., de commercialisering volgt in 2011.

Via: Autoweek

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Yvesw 14:12
afbeelding van Yvesw

En ik vond de plannetjes die je vroeger bij lego kreeg al moeilijk...

Yvesw 18:18
afbeelding van Yvesw

@TdM: Daar ga je in de fout! Ik zit ondertussen al aan stap 36 waar ik het grijze blokje in het iets kleinere blokje moet krijgen en het dan moet aansluiten op de oranje slang... Maar waar is dat grijs blokje ergens? :p

Standaard 2.0 tfsi in de q5 hangt rond de 8 liter te bengelen... Volgens mij kan het nooit veel minder worden.. Zelfs met elektromotor...

autofan 16:46
afbeelding van autofan

dat verbruik zal niet echt verschillen met het verbruik van een gelijkaardige diesel ( 3.0 TDI, 211pk en een gemiddeld normverbruik van 7,5l), en bovendien zal hij waarschijnlijk ook meer kosten.
Deze Audi zal vooral bedoeld zijn voor de VS, in Europa zal hij niet echt renderen, denk ik.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws