Lamborghini Aventador LP700-4: De nieuwe V12 in detail

De opvolger van de Murcielago komt er aan. Er werden al verschillende spyshots de wereld ingestuurd en ook de naam is bekend gemaakt. Het werd "Aventador LP700-4" en dus niet Jota zoals er lange tijd gedacht werd. De looks van de Aventador LP700-4 zijn nog niet bekend maar de specificaties van de motor zijn wel uit de doeken gedaan. De nieuwe V12 motor met 6,5 liter longinhoud werd van nul ontwikkeld door de ingenieurs van Lamborghini. De intern genaamde L539 moest aan slechts twee normen voldoen, hij moest twaalf cilinders hebben en met een hoek van 60 graden in de banken liggen.

Het blok is nu 681 pk sterk en heeft de beschikking over 690 Nm koppel. Dat laatste is volledig beschikbaar op 5.500 rpm. De boorinslag werd vergroot van 88 mm tot 95 mm. De compressieratio bedraagt nu 11.8:1 tegenover 11:1 in het vorige blok. Het gewicht werd ook gereduceerd tot 235 kilogram, dat is 18 kilogram minder dan zijn voorganger.

Het blok heeft op dit moment nog geen directe injectie, dat is te wijten aan een probleem met de tegendruk in het uitlaatsysteem. Ook dubbele koppeling is niet aanwezig in het blok, Lamborghini koos opnieuw voor een enkele koppeling, al is het volgens Lamborghini "het meest emotionele blok ooit". Het blok wordt gekoppeld aan een gloednieuwe zeventraps versnellingsbak die 40 procent sneller schakelt dan de versnellingsbak die vandaag in de Gallardo schuilt. De nieuwe versnellingsbak zou kleiner en lichter zijn dan zijn voorganger.

Je zal binnenin de mogelijkheid hebben de versnellingsbak in drie standen af te stellen. De Strada (volledig automatisch), de Sport (sportiever) en de Corsa (extreem, inclusief launch control).

Via Autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Techno Patat 21:24
afbeelding van Techno Patat

hmm, vanwaar komt de lp700 als hij 'maar' 681 pk heeft? wel een pareltje van een motor! geef ze nog eventjes en bij een vettere uitvoering zul je de pk's wel zien stijgen :)!

en dat van die enkele koppeling: ik vermoed eigenlijk dat het nogal een klop zal geven om met 1 koppeling zo snel te schakelen ...

nieuwe techniek is goed, zolang het er op verbeterd in real life, niet op papier (wat de laatste tijd wel het geval is bij vele merken vind ik...)

Pieter Aertgeerts 22:53
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Als je converteert naar bhp, dan komt hij op 691 bhp uit, dus bijna 700. Een mooie afronding dus. Aventador LP-691-4 zou nogal lomp klinken.

Techno Patat 13:32
afbeelding van Techno Patat

@pieter: sterk punt, i'll rest my case :)!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws