BMW ontwikkelt digitale tellerpartij

Zowel de Mercedes S-klasse als de nieuwste Jaguars en Land Rovers hebben momenteel al zo'n digitale tellerpartij. De Autofans-redactie is er niet zot van, maar blijkbaar denkt BMW daar anders over. De Germans zijn namelijk volop bezig met het ontwikkelen van een volledig configureerbaar LCD scherm dat de analoge tellerpartij overbodig zal maken. Ze zullen voor het eerst te zien zijn in de volgende generatie 5- en 7-reeks. Volgens BMW ingenieurs is het niet de bedoeling enkel de tellers digitaal weer te geven, de digitale variant moet functioneler zijn.

Zo zal er navigatie op kunnen worden getoond, zullen de tellers van plek veranderen wanneer je in de Sport+ modus rijdt enzovoort. BMW voegt daar ook aan toe dat de bestuurder enkele zaken zal kunnen instellen. Al willen ze die vrijheid beperkt houden om de gebruiksvriendelijkheid te bewaren. De nieuwe 5- en 7-reeks zouden er binnen dik twee jaar moeten zijn.

BMW digitale tellerpartij

Via Autoblog.com

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Quin 10:51
afbeelding van Quin

Hopelijk blijft dit een feature voor luxewagens, ik vind het net plezant dat dit analoog is en het metertje te zien pogen de acceleratie bij te houden :).

Tom Daem 12:15
afbeelding van Tom Daem

BMW heeft toch al zo'n tellerpartij (op de randen van de tellers na)?

Pieter Aertgeerts 12:21
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Deze is volledige digitaal hé, dat heeft BMW nog niet neen. Misschien in conceptuele modellen, maar niet in productiemodellen. Ze zijn gewoon heel strak, dus misschien 'lijken' ze digitaal ;)

Wim 12:37
afbeelding van Wim

tellers kunnen beter analoog blijven, te veel info naast je tellers gaat afleiden

Anonieme gebruiker 23:47
afbeelding van Anonieme gebruiker

Allemaal heel leuk, tot je rond rijdt met een Polaroid-bril op je neus...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws