Mercedes bouwt Chinese megafabriek

mercedes s-klasse 2013

Met het oog op 300.000 auto's per jaar in China bouwt Daimler een nieuwe fabriek in China. Het te investeren bedrag bedraagt 2 miljard euro.

In tijden van crisis moet je investeren. Stilstaan is achteruit gaan. En wie geld wil verdienen moet er eerst geld inpompen. Dat zijn wijze lessen die je Daimler niet moet leren. Het Duitse autoconcern maakt bekend een nieuwe fabriek in China te zullen bouwen ter waarde van twee miljard euro. Het zal de grootste fabriek zijn die het concern ooit bouwde.

Die nieuwe fabriek zal voor een verdubbeling van de huidige capaciteit moeten zorgen. BMW en Audi breken jaar na jaar de records terwijl Mercedes acheraan de drie bengelt. Audi haalde in 2011 al 300.000 stuks, BMW verkocht vorig jaar meer dan 300.000 stuks en Mercedes hoopt tegen 2015 de kaap van 300.000 te breken.

Chinees Directeur voor Mercedes-Benz, Hubertus Troska, heeft hoge verwachtingen van de S-klasse (foto). Dat vlaggenschip is zonet vernieuwd en is een snoepje voor vele chinezen. Tegen 2020 wil Mercedes 20 nieuwe of vernieuwde modellen op de Chinese markt hebben.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws