Render: Mercedes CLA AMG Black Series

Render: Mercedes CLA AMG Black Series

Op basis van de CLA AMG werd deze render van een eventuele Black Series gemaakt.

De CLA ziet in zijn standaardtrim al sportief uit. Straffe lijnen en sportieve bumpers. Maar het kan altijd sneller en harder, hoewel de CLA op zich al steenhard is. Een AMG-variant is er al van de CLA, een Black Series nog niet. En Autofans willen de Black Series zien, een handige Harry flanste deze render in elkaar in Photoshop.

De ingrediënten zijn betere remmen, een nog sportiever uiterlijk, nog bruut'er, nog arroganter, nog breder en nog lichter dankzij meer carbon. Of er ooit een CLA AMG Black Series komt is niet geweten, maar ontkennen hebben ze het nooit gedaan naar ons weten. Of er onder de kap opnieuw een 2.0 viercilinder zou schuilen betwijfelen we. Een Black Series heeft in onze ogen wel wat meer nodig.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Techno Patat 11:23
afbeelding van Techno Patat

Een beetje een njet geval hierzo! Ze hebben eens gezegd dat er geen blackseries gemaakt worden van auto's met meer dan 2 deuren!

En onder de kap is er denkek echt niet de ruimte voor een 6-cilinder (die AMG niet eens heeft...)! Dus toch echt de 4-cilinder als ze er eentje gaan maken.

Maar ik betwijfel het, ik zie eerder weer een SLK/SL black uitkomen. En dan vooral een SLK, want een SL zou behoorlijk dicht bij de SLS gaan aanleunen met extra turbopower...

De CLA amg staat trouwens zachter geveerd dan een gewone CLA, omdat ze de cla amg vooral in de VS hopen te verkopen! En de A45 AMG vond ik qua rijcomfort doenbaar, als de cla dus zachter geveerd staat dan is een 'harde' variant terug doenbaar hoor... Gewoon niet te groot gaan qua velgenmaat en je zit safe (niet zoals die Carlson op de IAA met 20inchs!)!

Techno Patat 12:09
afbeelding van Techno Patat

Jup kweet het. Ik lees die journo's hun werk ook :)!

En de CLA 45 AMG staat zachter afgeveerd dan de CLA met amg-onderstel! Er is volgens de garage wel een AMG onderstel dat iets comfortabeler is, al weet ik daar de naam niet meer van! Of was het omgekeerd, een AMG met een harder onderstel dat gelijkaardig was aan dat van de CLA amg-kit? Ik ben het niet 100% zeker...

En de CLA 45 AMG staat ook zachter geveerd dan de A45 omdat ze niet veel A45's in de VS verwachten te verkopen! Daar hebben ze liever zachte sedans. En de Europeanen liever harde hatchbacks. Vandaar de verschillende afstelling. Als de CLA 45 AMG dus zachter is geveerd dan de A45 is er echt wel nog ruimte om de CLA terug harder te maken. Vooral omdat alle Black's behoorlijk hard staan afgeveerd!

Maar de A45 vond ik allesinds qua rijcomfort doenbaar, ietske harder dan m'n Alfa dat wel. Maar nog niet zo dat de kiezen uit je mond trilden bij een betonbaan... Maar veel staat of valt met de velgenmaat hoor, zowel bij de AMG's als de AMG kit!

En desondanks mijn betoog hier blijf ik er niet in geloven eigenlijk! Ik ben in Affalterbach WEL een A45 of 3-4 tegengekomen MET camouflage (Lang na hun lancering)! Maar vanaf dat ik m'n kodak bovenhaalde kwam er een vriendelijke meneer ons de weg versperren...

Carlos 12:26
afbeelding van Carlos

Ik ben er afgelopen weekend nog geweest in Affalterbach en daar werden we niet direct weggestuurd. Net in het dorpje er voor wel de A45 driving academy cars zien staan 2x (op nog geen 10m van elkaar).
De nieuwe E63 S AMG stond ook te pronken binnen die 10m ^^.

Bij de AMG factory zelf stonden zowel de CLA- als de A45 in de open. Best wel leuk om daar rond te lopen. Vooral als ze even bij het tanken (binnen de poort) starten of een auto komen leveren.

OT: Ik vind een black series niet echt de moeite... Het is een mooi concept maar of het dan wel verkoopt... Als je dan toch een leuke CLA45 wil moet je misschien een langs gaan bij Mercedes 'tuners' (Brabus had op IAA ook wel een mooi exemplaar bij).

Oh ja Patat, misschien heb je het al gelezen op Twitter maar de CLS SB AMG stond er niet meer.

Techno Patat 12:53
afbeelding van Techno Patat

Ik kijk zelden op twitter eigenlijk :'(! En die Shooting brake stond op de IAA, kheb er daar dan maar eens dik tegen mijn gedacht in gezeten :D! Het was precies dezelfde, en ik heb weer het bordje met de prijs genegeerd :p! Het was dus waarschijnlijk dezelfde!

Toen ik daar was reden er hopen A45 driving academy's rond en stond er naast die E63 AMG S (buiten, niet ver van die supermarktparking!) een M550d, toeval :p??

De GLA45 reed er rond ook, en daar heb ik wel al wat foto's van. Dus de meneer in dat kotje (aan de poort naar de 'performance afdeling', daar waar ze tanken dus.) was al naar buiten aan het komen om te zeggen dat ik geen foto's van de GLA 45 mocht nemen die op het terrein stonden. En er vlak naast stond een gecamoufleerde A45!

Ik vond het er ook leuk, iedereen is vriendelijk en sommige auto's staan open ook! Er stond ook een SLS GTnogiets (jeweet wel, die track only SLS gebaseerd op de GT3 voor klanten. Een beetje zoals de SLR GT was indertijd...) maar die was samen met de E63s en CLS63s gesloten :(!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws