Je kan een Pagani Huayra met manuele versnellingsbak bestellen

pagani-huayra-wallpaper

Relevant nieuws voor de enkelingen op aarde. Klanten die een Pagani Huyra willen bestellen maar de automaat maar niets vinden, kunnen voor een manuele variant gaan. Al ligt er een addertje onder het gras.

Pagani heeft absoluut geen plannen om een Huayra met manuele bak in productie te brengen. Wat de Italianen wel voor mogelijk houden is dat wanneer een klant er effectief op staat, er een uitzondering gemaakt kan worden.

Maar dan het addertje onder het gras. De klant zal moeten opdraaien voor alle extra kosten die er gemaakt moeten worden voor de ontwikkeling en installatie van de manuele versnellingsbak. Denk aan ontwikkelingskosten, testen, enzovoort. Met 100.000 euro extra kom je er dus niet.

Waarom de Italianen hem niet in productie nemen? Omdat er volgens hen vandaag geen manuele versnellingsbak bestaat die 1.000 Nm koppel aankan.

Wie een Pagani Huayra wil en écht iets exclusiefs wil, weet wat hem te doen staat.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Adolf Van Oostende 02:36
afbeelding van Adolf Van Oostende

Weten die Italianen niet dat er ook handgeschakelde vrachtwagens bestaan die makkelijk 2 tot 4 duizend Nm aankunnen ?

En bvb een Dodge SRT10 in de Viper en Ram ook handgeschakeld was met bergen koppel (in de Ram enkel met single cabinemet handgeschakelde Hurst , de quad cab had automaat )

Techno Patat 07:39
afbeelding van Techno Patat

En weet jij dan niet dat de Italianen zoveel mogelijk zelf ontwikkelen of het uitbesteden aan hun gekende en kwaliteitsvolle partners :P? Hoe zou jij het vinden als je een auto van een Miljoentje koop en ze lepelen er een Dodge handbak ik :P? Dan liever 10% bijbetalen en een eigen ontwikkelde bak (met logistieke hulp en kennis van Mercedes) er in denk ik dan :-)!

Maar het is wel een goeje vraag eigenlijk! Welke auto is handgeschakeld en heeft het meest koppel!

Adriaan 12:09
afbeelding van Adriaan

Ik heb eventjes snel opzoekingswerk gedaan, en ben bij deze uitgekomen: Hennessey Venom GT

1566nm bij 4400 rpm, met een Ricardo 6 manueel. En ze gaan heus geen eigen versnellingsbak ontwikkelen hoor, daarvoor gaan ze wel eventjes gaan shoppen bij ZF of anderen. Dit is gewoon een mooie stunt om de kosten van iets nieuws te laten dragen door een van hun klanten. Zou je dan ook een soort van "groepsaankoop" kunnen doen met een paar geïnteresseerden, het is crisis voor iedereen he ;-)

Techno Patat 13:39
afbeelding van Techno Patat

Aha, nice! Ik dacht het het de Zweden van koeningsegg gingen worden :p!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws