Toyota Mirai wordt gebouwd in Lexus LFA-fabriek

toyota-mirai_01

De fabriek waar destijds de Lexus LFA met de hand in elkaar gevezen werd zal nu zorgen voor de productie van de Toyota Mirai op waterstof. Het éne moment bouw je nog een supercar, het andere moment steek je ecowagens in elkaar...

Ken je de Lexus LFA nog, het paradepaardje van Toyota met schreeuwende V10 en waanzinnige looks? Voor de productie ervan werd een speciale fabriek geopend waar in 2010 tot 2012 de LFA met de hand werd gebouwd. Sindsdien zitten ze daar echter zonder werk. Nu ja, ze hebben tot eind vorig jaar nog F Sport Roadbikes gebouwd, extreem dure fietsen uit carbon voor rijke Lexus-eigenaars.

Het is echter tijd voor iets nieuw, en dat komt er in de vorm van de Mirai, de Toyota op waterstof. Het is voor Toyota namelijk goedkoper om hem met de hand in elkaar te laten vijzen dan een hele geautomatiseerde productielijn op te starten. Dat heeft z'n voor- en nadelen. Grootste nadeel is de beperkte productie. Zo kunnen ze het eerste productiejaar maar 700 exemplaren produceren. Daarna kunnen ze een productie bereiken van zo'n 10 exemplaren per dag.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws