Hyundai Ioniq hoger op z'n pootjes als Kia Niro

kia-niro-production

De hybridetechnologie die werd ontwikkeld voor de Hyundai Ioniq krijgt navolging bij Kia, want daar zal de technologie zijn weg vinden naar een productiemodel van de Niro. Waardoor je bij Kia kan gaan shoppen voor het compacte SUV-broertje van de Ioniq.

Tijdens de perslancering van de Sportage wist Kia aan Autofans te zeggen dat de Niro concept, die in 2013 het levenslicht zag, een productievariant zal krijgen. Hoeveel van de looks behouden zullen blijven is een vraagteken, over de aandrijving kunnen we wel zekerheid brengen.

Kia spreekt namelijk van 'een hybride die gebruik zal maken van een DCT-automaat'. Niet toevallig een set-up die de pas voorgestelde Hyundai Ioniq ook gebruikt. Als je weet dat Kia en Hyundai samen sterk staan door technologie te delen, dan kunnen we bijna met zekerheid zeggen dat de Niro dus ook beroep zal doen op de 1.6-benzine in combinatie met een elektromotor en Lithium-Ion polymeer batterij. Bij Hyundai alvast goed voor 141 pk en 265 Nm koppel.

Al onthouden wij vooral dat Kia het compacte SUV-broertje van de Ioniq zal produceren. Op het autosalon van Genève volgende maand krijgen we de productie-Niro alvast te zien.

 kia-niro-production

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws