Volkswagen dreigt lobbygroep Duitse auto-industrie de rug toe te keren

vw_diess_id

De Duitse vereniging VDA verenigt de krachten van alle Duitse autobouwers en is zo een krachtig lobby-orgaan. Maar de VW-groep dreigt ermee om eruit te stappen als de VDA niet meer gaat doen om de opkomst van de elektrische auto te helpen.

Het klettert binnen de Duitse auto-industrie. Het machtige Volkswagen daagt het misschien wel even machtige VDA uit. De VDA (Verband der Deutschen Automobilindustrie), dat veel invloed heeft op de Duitse politieke wereld, zou de belangen van Volkswagen niet genoeg (meer) verdedigen. De grootste autobouwer van Duitsland heeft namelijk veel meer dan zijn rivalen Daimler en BMW Group al zijn centen ingezet op elektrische auto’s. VW vindt dat de VDA moet eisen dat de Duitse overheid forse belastingvoordelen toekent voor EV’s om zo de verkoop te stimuleren.

De VDA verdedigt EV’s wel, maar breekt ook een lans voor andere alternatieve brandstoffen zoals waterstof of aardgas en is niet onder de indruk van de dreigementen: “In een zo grote vereniging botst het al eens intern. Dat is in het verleden al gebeurd en dat zal nog voorvallen”. De focus ligt op elektrificatie, “maar ook andere aandrijfvormen en brandstoffen blijven onze aandacht krijgen”, zo vertelde een woordvoerder aan de Duitse krant Welt. Dat Volkswagen dreigt om op te stappen, toont aan hoe hard de groep zijn toekomst heeft verbonden aan het succes van de elektrische auto. Daimler en BMW Group nemen een veel meer afwachtende houding aan en lijken EV’s vooral als nicheproducten voor een meer kapitaalkrachtig publiek te beschouwen.

Auteur: Auteur: Bert Troubleyn
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
tomtom 13:28
afbeelding van tomtom

Amai, ziet VW nu ineens de morele kwestie verdedigen! Draaien met de wind, blijkbaar?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws