Steekproef bewijst: modelnamen beter te onthouden dan nummers

"Een Enzo en nog allemaal Ferrari's maar vraag me de naam niet," was de reactie van een vriend op de recentste spaarcampagne van een tankstation. Onderzoek toont dat de mensen minder goed een nummerbenaming dan een volledige naam kunnen onthouden.

SF90, F8 Tributo, FXX, 812 Superfast en Enzo. Dat waren de namen van de wagens die je kon krijgen bij een spaaractie in het tankstation. Uit onderzoek van Vanarama blijkt dat "echte namen" twee keer zo goed onthouden worden als cijfers en letters. Natuurlijk hangt het ook af van de status van een model. Zo zal een 3 Reeks van BMW niet snel vergeten worden maar kan een model als de Ford Fusion bij ons geen beeld naar boven halen van het juiste model.

Steekproef is een juister woord voor het onderzoek van Vanarama in de UK, want het bedrijf ging slechts ten rade bij 500 inwoners en ondervroeg de bevindingen over 253 modellen van de 45 meest populaire merken aldaar. De eerste vraag ging over de segmenten. Daarin werd aangegeven dat de Ford Fiesta , Volkswagen Golf en Volvo XC90 het meest herkenbaar waren wanneer ze langs reden, symbool voor stadswagens, familiewagens en SUV's.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws