Blokkade Suez-kanaal heeft gevolgen voor auto-industrie

Aah-Yeah, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

Afgelopen week liep een Evergreen-containerschip vast op het Suez-kanaal. Het drukstbevaren kanaal ter wereld kent daarmee plots een nooit geziene filevorming.

En al die containers, en al die schepen die achterop komen, die hebben natuurlijk ook materiaal mee om de autowereld draaiende te houden. De blokkade lijkt nog niet direct te zijn opgelost en ze toont heel goed aan hoe afhankelijk de wereld is van een kanaal. Elk jaar varen zowat 17.000 schepen langs deze weg van Azië naar Europa.

Vanwege de opstopping zijn er nu een hele hoop onderdelen die niet tot bij productiefaciliteiten geraken. Ook de levering van jouw nieuwe auto uit Azië zal vertraging oplopen. Niet alleen Aziatische merken zijn daar de dupe van, ook bijvoorbeeld de Tesla Model 3 voor onze markt wordt ginder geproduceerd. Toyota en Mazda zeggen dan weer dat ze geen nadelen ondervinden van het geblokkeerde schip. Suzuki laat alvast weten dat ze nog verder kunnen met hun bestaande onderdelenstock. De vraag is hoe lang ze dat nog zullen moeten doen.

Foto: Wikimedia

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws