Porsche 997, 987 en eerste Cayenne krijgen nu ook modern infotainment met CarPlay en Android Auto

PCCM Plus Porsche 911 997

Wie een youngtimer-Porsche heeft en gebruik wil maken van Google Maps of Waze hoeft binnenkort geen lelijke smartphonehoudermeer te installeren. Porsche Classic heeft namelijk een modern infotainmentsysteem klaar voor de 911 997, 987 Cayman/Boxster (de tweede generatie) en de eerste generatie Cayenne.

Porsche Classic is al een tijdje bezig met het moderniseren van de klassieke modellen van het merk, om ze dagelijks bruikbaar te houden zonder gebruik te moeten maken van allerlei houders of, nog erger, goedkoop uitziende universele infotainmentsystemen van AliExpress en co. Het Porsche Classic Communication Management (Plus) bracht al moderne functionaliteit naar alle modellen van de jaren '60 tot 2005, nu zijn ook de modellen tot 2008 gedekt door het systeem.

Modellen tot 2008

Concreet gaat het om de eerste generatie Porsche Cayenne (2003-2008), de tweede generatie Boxster/Cayman (987 van 2005-2008) en de Porsche 911 997.1 (2005-2008). Deze wagens worden nu ondersteund door het Porsche Classic Communication Management Plus-systeem, dat in twee verschillende versies te bestellen is om naadloos aan te sluiten op het interieur van deze youngtimers. Ook alle oorspronkelijke functies zijn aanwezig, zelfs om wageninstellingen te wijzigen en te bewaren.

PCCM Plus Porsche Cayenne

Maar het grote pluspunt van het systeem is natuurlijk dat moderne functies nu ook beschikbaar zijn in oudere wagens. Zaken zoals DAB+-ontvangst om naar de radio te kunnen blijven luisteren als FM van de antenne wordt gehaald, de nieuwste generatie ingebouwde navigatie en de mogelijkheid om je smartphone aan te sluiten voor Apple CarPlay of Android Auto. Dat alles heeft natuurlijk een prijs, een dikke 1.500 euro om precies te zijn, maar dan heb je wel iets waarvan je weet dat het werkt zonder de originele look van je Porsche te verliezen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
this 11:57
afbeelding van this

Het gaat om de eerste generatie van de Cayenne, eerste generatie van 997 en eerste generatie van 987. De tweede generatie 987 mag nog eventjes wachten.
997.1 is trouwens gewoon een andere manier om 'eerste generatie 997' te beschrijven.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws