Deze Porsche 911 kreeg een bizar jasje voor zijn verjaardag

Porsche 930 Turbo 50 Years Tartan 2024

Porsche viert feest, want dit jaar is het een halve eeuw geleden dat ze hun eerste 911 Turbo ter wereld brachten. We zijn er echter niet zo zeker van dat de 911 Turbo in deze beelden wel mee viert. Die werd voor de gelegenheid namelijk gehuld in een klassiek tartanstofje en het resultaat is… Gelukkig niet echt.

50 jaar geleden trakteerde Ferdinand Porsche zijn zus Louise op een wel heel bijzonder cadeau. Toen schonk hij haar namelijk de allereerste Porsche met een turbo voor haar verjaardag. Toen ging het in essentie om een preproductiemodel maar nog voor het einde van het jaar, in oktober 1974, werd de échte Porsche 930 Turbo aan het grote publiek onthuld… En zoals dat dan gaat, moet dat gevierd worden.

Binnenstebuiten gekeerd

Daarom heeft Porsche nu zo’n 930 Turbo voorzien van een klassiek tartanstofje, alleen hebben ze dat niet aan de binnenkant maar aan de buitenkant bevestigd. Het gaat hier min of meer om hetzelfde motief dat ook in het interieur van Louises preproductie-Porsche te zien was, waardoor het hier een beetje lijkt alsof iemand zo’n oer-Turbo binnenstebuiten heeft gekeerd. Maak ervan wat je wil, maar we durven wedden dat niet iedereen hierin gezien zou willen worden… En al helemaal niet wanneer het regent, want close-ups maken duidelijk dat het ook effectief gaat om een omhulsel van stof.

 Porsche 930 Turbo 50 Years Tartan 2024

Voor je moord en brand schreeuwt: Porsche heeft dit niet écht gedaan. Het gaat hier slechts om een setje digitale renders en die hebben als doel om je aandacht te trekken naar Porsches nieuwe reeks lifestyleproducten. Ter ere van de 50ste verjaardag van de 911 Turbo hebben de Duitsers namelijk een heel gamma aan accessoires ontworpen met datzelfde tartanmotiefje in hun design. Op een 930 Turbo kan je dat motiefje dus niet meteen krijgen maar voor 45 euro haal je er wel een hoedje, voor 48 euro een paar handschoenen en voor 299 euro een jasje van in huis. Heb je nog meer centen te spenderen, dan kan je trouwens ook een nieuwe Porsche 911 Turbo S in 50 Years-livrei kopen. Daar komt dat stofje dan wel niet in terug.

Porsche 930 Turbo 50 Years Tartan 2024

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws