Heuveltje op: Audi niet, BMW wel

Het beeld van de Audi die een besneeuwde skischans oprijdt staat in het geheugen van iedere autoliefhebber gegrift. Toch lijkt het op onderstaand filmpje dat de Quattro-aandrijving niet almachtig is. De film is gemaakt op een BMW-evenement ter promotie van de xDrive vierwielaandrijving. De Audi Q5 raakt vanuit stilstand niet op het kunstmatige heuveltje, terwijl het de BMW X3 moeiteloos lukt. Klopt BMW Audi op eigen terrein, of is de film marketing-gefoefel en doet de testpilote niet genoeg haar best?

Laatst gepubliceerd

Reacties (11)

Plaats een reactie
Pieter Aertgeerts 10:46
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Ik zou zot worden als die plaat naar de andere kant helt :)

Burn 12:23
afbeelding van Burn

Dit is dus zever he. It's called marketing.

- of die vrouw kan niet rijden
- of die test is zo uitgekiend dat de audi dit net niet aankan
- of 't is gewoon gefaked (meer dan waarschijnlijk)

Wim 12:55
afbeelding van Wim

idd marketing, of ik zal het hun eens moeten voordoen want ze bakken er niets van ;)

Anonieme gebruiker 13:10
afbeelding van Anonieme gebruiker

Simpel mannekes,

Kijk eens goed op de plaats waar de wielen spinnen (eerst de voorste wielen en even later de achterste wielen). Voor de Q5 erop rijdt zie je de rollen zitten op die plaats.

Zielig van BMW...

Anonieme gebruiker 13:13
afbeelding van Anonieme gebruiker

En die rollen draaien geen mm bij de bmw.

Anonieme gebruiker 17:44
afbeelding van Anonieme gebruiker

Een goed 4x4 systeem werkt zo dat wanneer er een van de vier wielen begint door te slippen, de andere wielen het overnemen. De rolletjes staan dus wel degelijk los bij de audi EN bij de BMW. Het systeem van de audi stuur te weinig vermogen naar de andere wielen waardoor de wielen op de rollen bljven slippen en de auto blijft gewoon staan.(het systeem detecteert dit wel) Als je goed kijkt zie je bij de bmw de wielen op de rollen een heel klein beetje doorslippen, het systeem detecteert dit en stuurt het vermogen naar de andere wielen en voila, de auto rijdt verder. Wanneer er bij deze "stunts" autojournalisten uitgenodigd (zoals hier het geval was) zal er zeker niet geprutst zijn aan de audi. Die journalisten kan je zo snel niet voor de zot houden...

Anonieme gebruiker 20:17
afbeelding van Anonieme gebruiker

X6 test van top gear is typisch jeremy clarkson, de banden gemonteerd op de X6 zijn van dezelfde proprotie als bijvoorbeeld porsche 911 (als ze al niet breder zijn) full on sport zomerbanden dus. Ni moeilijk dat je daar ni met door de sneeuw geraakt. Zet er eender welke fatsoenlijke winterband of all terain banden onder (zoals onder de range rover in het filmpje en er was geen probleem geweest.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws