Chris Harris keurt de Porsche 991 GT3

Harris Chriss 991 GT3 Porsche

De nieuwe 991 GT3 verdeelt Porsche fans. Met de achterste wielen die meedraaien en een automaat die vlugger schakelt dan je nog maar zou kunnen dromen is de 991 GT3 ongekend snel, maar is hij dan ook nog steeds even sensationeel?

Ieders favoriete autojournalist Chris Harris werpt de filosofische vraag of zo'n automaat wel thuishoort in een wagen met de GT3 badging. Hij is sterk van mening dat de GT3 een van de laatste bastions van manuele schakelbakken moest blijven, en stiekem volgen wij hem toch in die mening.

Toch is Harris vol lof over de rest van de wagen. De lekkere 3,8 liter zes-in-lijn trekt immers door tot een verbazingwekkende 9.000 toeren en brengt niet minder dan 475 pk op de baan. Zoals steeds bij Drive alweer een filmpje met cinematografie om U tegen te zeggen. Sit back and enjoy the sound

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Carlos 18:33
afbeelding van Carlos

En dan nog kibbelen rond een M135I of A45AMG... :D
Heerlijke bak mmmmmm

Yvesw 18:46
afbeelding van Yvesw

Bon, dan zal ik maar de stok in het hoenderhok gooien zeker. Dit ding zegt mij helemaal niets. Er is niets mis mee, de velgen zijn inderdaad knap en de cijfers spreken voor zich... Maar toch doet een Porsche niets met me. Ligt het aan het feit dat het merendeel van de kopers gewoon geld te veel heeft en geen liefde heeft voor wagens, ik weet het niet...

Voor het geld van een Porsche zie ik altijd 300 andere leuke speeltjes op de wereld. Speeltjes die unieker, knapper en meer karakter hebben. Daar ligt het misschien vooral aan. Een Porsche mist - in mijn ogen - karakter. Het is de Volkswagen Golf in zijn segment. Oerdegelijk en - veelal - de beste, maar iets te duur en gewoonweg saai.

Yvesw 15:13
afbeelding van Yvesw

@Valé: Een Honde S2000 tikt ook die 9.000 toeren aan. Toegegeven, met mss iets minder schwung maar het geluid is zeker ook niet teleurstellend. :-)

Het geluid van de Porsche Boxer krijgt mij niet warm. Het is uniek in zijn soort - en dat is al reden genoeg om te blijven -, maar een V6/V8 klinkt toch zoveel beter. En inderdaad, het is nog altijd die Kever van vroeger. Maar knap? Niet echt...

Het is een zeer potente machine, en ik begrijp waarom mensen hier gek van zijn. Ik krijg het er niet warm van. Maar goed, ik ben dan weer wel fan van een Juke :-p Zegt veel over mij natuurlijk...

Wim 14:59
afbeelding van Wim

er moet duidelijk iemand eens een 911 onder zijn gat krijgen, zelfs de "gewone" 911 blijft een plezier, nog beter zijn natuurlijk de oude 911's met papieren deurtjes en een opstijgende voorkant, deze gt3 lijkt mij te doen wat hij moet doen, een 911 zijn voor de nog sportievere rijder, en 9000 tpm in een auto is altijd een WIN voor mij :)

Techno Patat 19:10
afbeelding van Techno Patat

Weer een schitterend filmpje van Chris! En ik moet zeggen, ik had eerst de comments gelezen en ik deelde Yves' mening! Nu ist filmpje gedaan en sta ik aan vale's kant stenen naar Yves te smijten :P! Over die handbak heeft hij een punt, maar ik zou em ook met pdk bestellen...

Een 'gewone' 911 zou ik ook voor passen, dan heb ik liever een leuke c63 amg en wat geld over! Ieder z'n mening daarin, en de 911 kopers kan je ook geen ongelijk geven! zeker niet!

Maar deze gt3 doet me toch iets meer ze, heel knappe velgen, gigantische banden en vleugel en die scream aan 9.000 rpm is fantastisch zeg :O!

Frits Mertens 15:36
afbeelding van Frits Mertens

De GT3 is 1 van "de" trackdaycars op de markt... Hier zijn ze top in en super betrouwbaar..! Op de gewone openbare weg komen dergelijke wagens niet 100% tot hun recht en zijn er veel betere optie's qua sportwagens. Eigenlijk komt een wagen zoals de hier aangehaalde C63 AMG ook niet totaal 100% tot zijn recht op de gewone openbare weg en op eigenlijk circuit ook niet... Een C63 AMG is mijn ogen geen pure sportwagen en valt niet te vergelijken met een GT3. Een GT3 heeft mega veel karakter, daar worden ze voor gebouwd. Porsche's worden door zeer veel mensen gekocht...mensen die een GT3 kopen zijn echt wel liefhebbers en niet de typische Porsche kopers-rijders die enkel een Porsche kopen voor het imago of wat te flaneren in Knokke. Dat men de gewone, Cayman, Boxter, carrera 997 een carrera 991 modellen hier wat saai en easy vind is volledig te begrijpen...want dat zijn ze ook. Ik heb onder andere een BMW M en ben een extreme liefhebber van trackdays (Nurburgring, enz). Een GT3 is voor ons "trackdayliefhebbers en liefhebbers van pure rijplezier wagens" een super wagen die mega efficient is en extreem veel rijplezier geeft. Ik ben verre van een Porsche liefhebber.... een gewone 997, 991, Cayman, Boxter, Cayenne, enz zeg mij allemaal niet. Maar de GT3 modellen zijn al jaren van elke generatie de max! Deze nieuwe GT3 staat nu bovenaan op mijn wishlist (enkel spijtig van de PDK, maar daar zou ik wel aan kunnen wennen en mee leren leven). I want!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws